Scherpenzeel troeft te lief SDVB voor de tweede keer af

23 maart 2019 om 18:57 Sport/sport

SCHERPENZEEL In januari speelde Scherpenzeel zijn beste wedstrijd van het seizoen en werd SDVB in Barneveld met 0-3 verslagen. Zaterdag lagen de verhoudingen tussen beide ploegen anders, maar opnieuw trok de formatie van trainer Dik Peters van Ton aan het langste eind; 2-1.

Hans van Schaik

De trainer uit Opheusden was tevreden met de uitslag, maar minder te spreken over het spel in de tweede helft. ,,We lieten ons te ver achteruit dringen. De trainer prijst zich gelukkig met Danny Stomphorst in zijn selectie. ,,Danny weet zijn plek en rol en kan daar mee leven." De 21-jarige speler is de ideale '12e' man. ,,Als je niet speelt, kun je eigenlijk niet tevreden zijn. Mijn pech is dat ik een geweldige spits (Tevfik Ceyar, red.) voor me heb. Maar ik leer enorm veel van hem, qua balbehandeling en ervaring."

Stomphorst kwam in de tweede helft in het veld voor de geblesseerde Dittgher Aarsen. Op aangeven van Jacco van den Brink scoorde hij en bracht de stand daarmee op 2-0. Voor de rust was Nehkomi Veldt al succesvol.

Hoe anders had de wedstrijd kunnen lopen, als Kevin Ooms succesvoller was geweest. De speler van SDVB kopte in de eerste helft uit standaardsituaties twee keer op de lat. ,,Dat is mijn specialiteit", lachte hij zuur. ,,De eerste pot tegen Scherpenzeel hebben wij terecht verloren. Vandaag hebben we de punten cadeau gegeven. Wij hadden het betere van het spel, maar zij maken de doelpunten op basis van onze fouten."

Deze mening deelde SDVB-trainer Johan de Man. ,,De tegentreffers vielen op een kinderlijke manier. Zo scoorden zij na een cornerbal van ons de 2-0. Mijn spelers werken hard, maar het gaat om de juiste keuzes maken. Na onze corner had er onderweg wel iets moeten gebeuren. En dan hoef ik niet te vertellen wat."

Waar het op neer komt: SDVB was zaterdag te lief in Scherpenzeel, in meerdere situaties. Te lief in verdedigend opzicht en te lief als het op de afwerking aankwam. Want nadat invaller Levi Smit in de 73e minuut de aansluitingstreffer scoorde (2-1), kregen de bezoekers nog legio mogelijkheden op de gelijkmaker. Dezelfde Smit faalde in de voorlaatste minuut oog-in-oog met doelman Coen Uyterwaal. Kevin Ooms stond toen al als stormram in de spits, of toch niet? ,,Nee hoor, vanwege een knieblessure kon ik haast al niet meer lopen. Toen ben ik maar in de spits gaan spelen om de ballen te verlengen."