Afbeelding
Ilse Looijen

Kwaliteitswijnen bij Vino Voorthuizen

19 maart 2019 om 19:31 Advertorial_2

VOORTHUIZEN Liefhebbers van een goed glas die op zoek zijn naar een betaalbare kwaliteitswijn kunnen binnenkort terecht bij Vino Voorhuizen. Deze gespecialiseerde wijnwinkel is te vinden in de voormalige werkplaats van fietsenmaker Gert Morren aan de Hoofdstraat 146.

Vorig jaar, tijdens het culinaire evenement Bourgondisch Voorthuizen, vatten Kees van de Bunt, Johan van Donkersgoed, Roland Hartkamp, Ben Petersen en Gerard Looijen het plan op een wijnwinkel te beginnen.

Voortvarend gingen zij aan de slag om hun plannen te realiseren. Vino Voorthuizen was geboren. Hun geesteskind opent op 23 maart de deuren.

SOMMELIERSOPLEIDING De vijf vrienden kunnen zelf sporadisch in de wijnspeciaalzaak zijn. Tara Hald, die momenteel een sommeliers-opleiding volgt, zal Vino Voorthuizen draaiend houden. „Ik kende de initiatiefnemers. Toen zij mij vroegen of ik de dagelijkse leiding van de winkel op mij wilde nemen, hoefde ik daar niet lang over na te denken. Ik heb een horeca-achtergrond, heb belangstelling voor wijn en wil er alles van weten, zodat ik mijn klanten optimaal kan adviseren."

WIJN IN ALLE PRIJSKLASSEN „Het zwaartepunt van ons assortiment ligt op een brede selectie wijnen, maar ook de plaatselijk gebrouwen bieren zijn straks bij ons verkrijgbaar. Verder zullen we af en toe een activiteit organiseren, zoals een wijnproeverij", vertelt Tara enthousiast. Ze benadrukt dat er weliswaar kwaliteitswijnen in de schappen van Vino Voorthuizen zullen liggen, maar dat dit niet betekent dat zij straks alleen maar dure flessen verkoopt.

„We streven naar een zo breed mogelijk assortiment van producten in alle prijsklassen. Daarnaast wil ik inspelen op de vraag van de klanten en gaandeweg de winkel een eigen gezicht geven."

De komende dagen staan in het teken van de inrichting van de winkel. Er moet nog flink wat werk worden verzet, maar het resultaat zal opmerkelijk zijn, verzekert Tara. Verder wil ze daar nog niet teveel over zeggen. „Wie nieuwsgierig is moet niet aarzelen langs te komen, want we hebben tal van interessante aanbiedingen en verassingen in petto."

Vino Voorthuizen, geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag, werkt uitsluitend samen met gerenommeerde wijnhuizen en -importeurs.

Gaat Tara zelf ook op zoek naar verborgen parels? „Voorlopig heb ik mijn handen vol aan de winkel, maar dat lijkt met wel spannend, dus wie weet", klinkt het veelbetekenend.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie