Spirit verliest opnieuw van angstgegner

17 maart 2019 om 18:01 Sport/sport

VOORTHUIZEN Spirit heeft de strijd om de vierde plek verloren van Noviomagum. De Voorthuizenaren konden hun goede spel niet omzetten in een overwinning (18-19), waardoor de Nijmeegse bezoekers het stempel 'angstgegner' behouden.

Het was de twaalfde onderlinge ontmoeting in vier seizoenen tijd - op het veld en in de zaal - en alleen op 9 april 2016 was Spirit de sterkste ploeg. De nederlaag in De Voorde van afgelopen zaterdag was de negende winstpartij voor Noviomagum in onderlinge ontmoetingen.

Spirit-aanvoerder Richard van Beek: ,,Het klinkt raar, maar Noviomagum is geen bijzondere ploeg. We hadden zaterdag ook moeten winnen. We komen met 11-5 voor, maar maken het niet af.'' Met name in de laatste fase voor rust hapert het bij Spirit. ,,In de tweede helft gaat het gelijk op, maar trekken zij net aan het langste eind. Dat is jammer, want we hadden minimaal een punt verdiend.''

Doelpuntenmakers: Rutger Sloothaak 7, Rens Bleijenberg 6, Richard van Beek 3, Eline Kieft 2.