Afbeelding
Pauw Media

DWS doet wat het moet doen

17 maart 2019 om 12:26 Sport/sport

KOOTWIJKERBROEK DWS heeft gedaan wat het moest doen tegen VZOD. De Kootwijkerbroekse ploeg zette de hekkensluiter eenvoudig opzij met 23-15, waardoor het handhaving in eigen hand houdt.

,,We moesten van VZOD winnen en dat hebben we ook gedaan. Dat is het belangrijkste'', aldus coach Coen Hooijer die zijn ploeg goed zag spelen. Alleen in de afronding ging het vaak mis. ,,In de eerste helft creëren we een recordaantal kansen, maar we staan met slechts 10-7 voor bij rust.''

In de tweede helft bleef DWS ijzersterk verdedigen en wisten de Kootwijkerbroekers ook steeds vaker de kansen af te ronden. Zo scoorde het 16-jarige talent Joel Lagerweij direct twee keer nadat hij in het veld was gekomen na rust.

Hooijer: ,,De uitslag is dus enigszins geflatteerd; het krachtsverschil was veel groter, maar ik heb liever dat we deze kansen tegen VZOD missen dan de komende weken tegen Viking en ZKC.''

NACOMPETITIE De komende twee duels worden onvervalste degradatiekrakers voor DWS, dat momenteel op de voorlaatste plaats staat en één plek moest stijgen om de nacompetitie te ontlopen. Het treft zaterdag Viking dat twee punten meer heeft; een week later is ZKC'31 - één punt meer - de opponent. Hooijer: ,,Het is een ongekend zware poule. Normaal ben je met tien punten allang veilig.''

In deze spannende slotfase van het seizoen kan Hooijer niet beschikken over topscorer Kees van de Kuilen. Hij scheurde maandag tijdens de training een pees in zijn schouder af. ,,Dat is een domper voor het team en de zoveelste blessure. Gelukkig lopen er goede spelers rond in het tweede, maar de bank wordt wel smal.''

De Heelsumse oefenmeester ziet de komende duels positief tegemoet: ,,Als wij ons spel van de laatste weken doortrekken, maken we een goede kans. We gaan ons eerst klaarstomen voor Viking. We bekijken het wedstrijd voor wedstrijd. Daarna kijken we naar ZKC.''

Doelpuntenmakers: Hilde Lozeman 6, Rinske van den Brink 3, Bas Lagerweij 3, Gertjan Davelaar 3, Elske Schonewille 2, Davitha van de Kuilen 2, Job Schonewille 2, Joel Lagerweij 2.