Terschuurse Boys kansloos tegen koploper Nieuwland ASC

16 maart 2019 om 20:49 Sport/sport

TERSCHUUR Terschuurse Boys kon Nieuwland voor de rust nog aardig partij bieden. Na de rust was het gedaan en voerde Nieuwland de 0-1 ruststand binnen 20 minuten op naar een 0-4 eindstand.

Een veel beter spelend Nieuwland kwam al in de 5e minuut op voorsprong. Balverlies van Peter Overeem werd door David Wesselman met een doelpunt afgestraft; 0-1. Nieuwland behield een veldoverwicht, maar Terschuurse Boys kwam er een paar maal gevaarlijk uit. In de 36e minuut begon Rob Porte aan een solo langs drie tegenstanders, maar zijn schot werd door doelman Dianni Gros knap gepakt. Ook Nieuwland kreeg mogelijkheden de score op te voeren. Doelman Ceriel van Veldhuizen liet zich echter niet passeren. In de 40e minuut was Ronald Bouwman nog dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot stuitte af op een verdediger.

Na de hervatting besliste Nieuwland al snel de wedstrijd. In de 52e minuut verdubbelde David Wesselman de score; 0-2. Henk Hoek en Peter Overeem waren daarna dicht bij de aansluitingstreffer. Die viel echter niet. In de 60e minuut werd het 0-3. Ceriel van Veldhuizen stopte een inzet van Jonathan Katshima, maar was kansloos op de rebound van Tarkan Gokalp; 0-3. Vijf minuten later bracht Jonathan Katshima de eindstand op 0-4. In de 85e minuut was Gijs Engelbrecht nog dicht bij de eretreffer. Hij schoot op de paal.