Voetbal: VVOP - Horst
Voetbal: VVOP - Horst Henk Hutten

VVOP laat onnodig twee punten liggen tegen FC Horst

16 maart 2019 om 20:44 Sport/sport

VOORTHUIZEN VVOP is nog niet uit de winterdip. Na vier nederlagen en een gelijkspel kwamen de Voorthuizenaren tegen Horst niet verder dan een 1-1 gelijkspel, waar een driepunter tot de mogelijkheden behoorde.

De dwars over het veld staande wind maakte goed voetbal onmogelijk. Beide ploegen hanteerde vaak de lange bal, maar die kwam zelden goed aan. Nadat in de tiende minuut een doelpunt van Jeffrey Davelaar wegens buitenspel was afgekeurd, werd een wat beter voetballend Horst gevaarlijker. Doelman Freek van de Steeg moest twee keer naar de grond om schoten van Paul van Prehn onschadelijk te maken. In de 28e minuut was VVOP dicht bij de openingstreffer. De inzet van Jos van Milligen werd door Ricardo Vliek van de doellijn gehaald. In de slotfase van de eerste helft was VVOP het dichtst bij een doelpunt. Daquillio Degama lobde in kansrijke positie net naast en de Horst- goalie kon een schot van Tim van Bladeren nog net corner werken.

Na de hervatting had Mathijs van Dusschoten VVOP op voorsprong moeten zetten. Op een pass van Jos van Milligen omspeelde hij de keeper, maar zijn inzet werd door een verdediger van de doellijn gehaald. Even later kreeg hij op aangeven van Daquillio Degama een vrije schietkans, maar nu schoot hij naast. In de 61e minuut kwam Horst tegen de verhouding in op voorsprong. Op een vrije trap kopte Elroy Martens vallend de 0-1 achter Freek van de Steeg. Lang hield de voorsprong niet stand, want een minuut later werd Daquillio Degama in het strafschopgebied gevloerd en schoot Jos van Milligen de stafschop onberispelijk binnen; 1-1. VVOP bleef tot het einde toe de betere mogelijkheden houden en had pech, dat een treffer van Daquillio Degama in de 90e minuut wegens vermeend buitenspel werd geannuleerd.