VV Barneveld buigt na de rust voor Hoevelaken

16 maart 2019 om 20:37 Sport/sport

BARNEVELD Na een van Barneveldse zijde goede eerste helft, die met een 1-1 stand werd afgesloten, kwam Barneveld na de rust onder druk te staan. In het slotkwartier van de wedstrijd greep Hoevelaken met 3-1 de winst.

Barneveld had in het begin de beste kansen. Op een pass van Larsson van Dijk ging Albert Kamara in de 4e minuut alleen op de keeper af, maar hij schoot naast. Twee minuten later was het wel raak. Na een een-tweetje met Fabian van Esch werd Larsson van Dijk in het strafschopgebied gevloerd en benutte Mark Ecker de strafschop; 0-1. Hoevelaken verkreeg met de wind mee spelend hierna wel een veldoverwicht, maar Barneveld hield de voorsprong lang vast. Na een paar goede reddingen van doelman Remon Vlieger moest hij in de 36e minuut capituleren. Hij stopte een kopbal van Quinten van Vliet, maar was kansloos op de rebound van Joery van den Hoeven; 1-1. Een tegenvaller voor Barneveld, dat gehoopt had met voorsprong de rust te halen.

Na de rust ontsnapte Barneveld in de eerste tien minuten tot driemaal toe aan een achterstand. Hoevelaken hield Barneveld onder druk en dat leidde door een doelpunt van Randy Gerritsen in de 75e minuut tot de 2-1. Vijf minuten later besliste Pattrick Kloppenburg met de 3-1 de wedstrijd definitief.