Afbeelding
Theo Beumer

Engelse wedstrijd in Lunteren eindigt gelijk

16 maart 2019 om 18:56 Sport/sport

LUNTEREN ,,Het leek wel op zo'n Engelse wedstrijd in een lagere divisie. Heel veel lange ballen dus, en vechten om de tweede bal '', typeerde Dennis van den Berg de wedstrijd tussen Lunteren en VSCO. Die uiteindelijk in een terechte 1-1 eindigde.

,,Wij hadden eerlijk gezegd ingezet op winst'', bekende de Lunteren trainer. ,,De eerste helft speelden wij met de wind in de rug nog redelijk. Zeker na het eerste kwartier waren wij beter. Toen stond het overigens al 0-1. Doelman Brian Bakkenes was dacht ik net te laat. Wij kregen een strafschop tegen die werd benut (Ruben Buyserd).

Ook vanaf de stip kwam Lunteren langszij. Max Degenaar werd neergelegd. Hans van Essen (links op archief foto), de enige speler binnen de selectie van Lunteren waarvan nog niet bekend is of hij doorgaat komend seizoen, maakte vanaf de stip geen fout.

De tweede helft gingen wij met het spel van VSCO mee. Over en weer waren er weinig kansen. Al met al denk ik dat de 1-1 terecht was. Jammer, dan moeten wij volgende week bij Blauw Geel maar de punten pakken'', keek Dennis van den Berg vooruit op de derby.

De trainer moest Evert Bouw, Robert van den Broek en Wilco Koudijs vanwege blessures missen. Kevin Hazeleger viel al vroeg geblesseerd uit. Daardoor maakte de jonge Thomas Stroomberg zijn debuut.

Lunteren bivakkeert op een achtste plaats in de tweede klasse. Het verschil met een PD plaats is zes punten.