Afbeelding
Theo Beumer

Zuur verlies in blessuretijd Harskamp

16 maart 2019 om 18:34 Sport/sport

HARSKAMP De 1-2 nederlaag die Harskamp op eigen veld leed tegen middenmoter Dodewaard kwam aan.

,,Een nederlaag op zich is al niet lekker. Maar dat de 1-2 valt bij het scheiden van de markt maakt het extra zuur. Minimaal een punt was zeker verdiend", keek Harskamp trainer Bob Jansen (archieffoto) terug.

Hij zag zijn ploeg al binnen drie minuten tegen een 0-1 achterstand aankijken.

,,Een verdedigingsfoutje werd door Dodewaard speler Demi de Wit hardhandig afgestraft. Maar daarna pakte mijn ploeg het goed op. Ze hielden het initiatief", ging Jansen verder.

Dat werd na drieëndertig minuten spelen beloond.

,,Een hoge bal vanuit het middenveld werd met een mooie en bekeken lob door Aldo van Norel verzilverd: 1-1."

De thuisclub kreeg kansen maar het was bij Harskamp allemaal 'net niet'. Overigens kon ook Dodewaard geen vuist maken. Met de 1-1 stand konden beide ploegen leven.

,,Ik heb in de rust Benno Jansen (wegens andere verplichtingen later aanwezig) in gewisseld. Met Benno en Jordy Krol kreeg spits Aldo van Norel meer aanvoer", analyseerde de Harskamp trainer.

Na ruim een uur spelen dacht de trainer dat Harskamp een strafschop zou toegewezen krijgen.

,,Benno Jansen werd in het strafschopgebied gevloerd. Een in mijn ogen honderd procent strafschop signaal bleef uit. Hoewel je het met de VAR ook nooit weet, denk ik dat de scheidsrechter was geadviseerd even naar het scherm te kijken", sipte Bob Jansen.

Even daarvoor had Evert van Essen na goede aanvoer van de na dit seizoen stoppen Andy Waaijenberg de kans op de 2-1 ook al laten liggen.

,,En dan in blessuretijd gaan we alsnog onderuit. Een voorzet van links werd uitverdedigd. De bal komt op zo'n twintig meter terecht bij Eric Tijssen. Zijn uithaal was zelfs Guido de Geit te machtig", aldus de teleurgestelde Harskamp trainer.

Niet nadat hij had geconstateerd dat het voetbal in vergelijking met voorgaande seizoenen beduidend beter is geworden.

,,Dat is toch de winst na een mooie periode bij deze club", sloot Bob Jansen af.