Afbeelding
Theo Beumer

VVOP fors onderuit

9 maart 2019 om 19:13 Sport/sport

VOORTHUIZEN VVOP leed bij het Edese Blauw Geel '55 een even duidelijke als verdiende 4-0 nederlaag.

Eip Janssen

,,Wat moet ik eraan toevoegen? Individuele fouten nekten ons. En bij een man meer krijgt VVOP binnen drie minuten de 3-0 om de oren. Je hoopt op een ommekeer maar het werd gelijk de grond ingeboord. Zelfs onze aanvallende wissels waren daarna niet meer toereikend", keek VVOP-trainer John Martens teleurgesteld terug.

VVOP begon wat afwachtend en liet de Edese tweedeklasser komen. ,,Dat was een bewuste keuze. Mede door de harde wind en de slagregen kwam dat er niet uit. "

TIJDELIJK STIL De wedstrijd lag een minuut of twintig stil. Voetballen op het matige Edese kunstgras bleek onverantwoord.

,,Nee ik heb niet aan een afgelasting gedacht. Je bent de hele week bezig met zo'n wedstrijd. En in de tweede helft scheen een lekker zonnetje", grapte Martens.

De thuisclub liet het iets betere spel zien en kwam niet geheel ten onrechte op een 1-0 voorsprong door Jeroen Berkhof. ,,Hij onderschepte de bal op het middenveld en werd daarna niet aangepakt en mocht de steekpass zelf verzilveren", sipte de VVOP trainer.

Zijn ploeg kreeg slechts een kleine mogelijkheid die Jos van Milligen liet liggen.

In de tweede helft een onveranderd spelbeeld. Blauw Geel '55 maakte het spel en VVOP loerde op een tegenstoot. Wel speelde de Voorthuizense ploeg met meer bezieling.

Na ruim een uur spelen volgde een dubbele straf voor VVOP-speler Daan Witte. Hij pakte op het middenveld Blauw Geel speler Art Veldhuizen fors aan. Naast de opgelopen gele kaar zag Witte dat uit de vrije trap de 2-0 viel. Doelpuntenmaker was de mee opgekomen verdediger Jos Bolks.

MAN MEER Een paar minuten later werd Blauw Geel '55 doelman Michel Beekhuizen na een lichte overtreding buiten het strafschopgebied uit het veld gezonden.

,,Dan hoop je het tij te keren. Maar binnen drie minuten volgteen overtreding in ons strafschopgebied. Die aanvaller (Michael Beekhuizen, Red.) viel wel erg gemakkelijk. Maar de toekende strafschop werd door Simon Kooiman onberispelijk benut: 3-0", keek Martens terug.

De man meer situatie gaf VVOP geen vleugels. Met nog ruim tien minuten te gaan betekende een niet onhoudbaar schot van een meter of vijfentwintig de 4-0.

In de slotfase wist Niek Bos de eer niet te redden. Hij schoot van korte afstand hoog over. Het paste in het beeld van de wedstrijd voor het dapper strijdende VVOP.

,,Dan is het over en sluiten. VVOP zat en zit inderdaad in zwaar weer. Maar de ploeg en ik zijn overlevers. Met de komende wedstrijden tegen FC Horst en AVW '66 is het geen gemakkelijk programma. Maar in deze knotsgekke tweede klasse kan iedereen van iedereen winnen. Dus geloof ik nog steeds dat de P/D-competitie ontlopen mogelijk is", sloot John Martens af.