Afbeelding
Theo Beumer

SDS '55 buigt voor Batavia'90

9 maart 2019 om 19:07 Sport/sport

WEKEROM SDS '55 leed tegen het bijna ongenaakbare Batavia'90 een 0-1 nederlaag.

,,Toch hadden we misschien wel meer verdiend. De ploeg heeft tegen deze hele sterke tegenstander geweldig gevochten. Maar op een paar momenten zat het net niet mee. In de allerlaatste minuut had Henk Groenevelt misschien de gelijkmaker kunnen scoren. Maar ook Batavia'90 kreeg kansjes en liet ons in de wedstrijd. Zo reëel moeten we zijn", opende SDS '55 trainer Marcel van der Hoop.

Hij zag zijn ploeg, zonder de vaste basiskrachten Anko Klok (vakantie) en de geblesseerde Jaap Evert Roelofsen (op archieffoto) en Frank de Jong aantreden.

,,De invallers en ook de later ingebrachte wisselspelers hebben het goed gedaan. Een wedstrijd mede beïnvloed door de harde wind en het slechte weer, waarbij om elke centimeter werd gestreden. Die winst neem ik mee naar de derby volgende week tegen Otterlo. Er stond weer een team en dat is wat bij ons hoort", ging de trainer verder.

Op slag van rust werd het alsnog 0-1 door Batavia speler Stefano Davids.

,,Geen moment om een doelpunt te incasseren is goed. Maar een minuut voor de rust bepaald wel hoe je de kleedkamer ingaat", sipte Van der Hoop.

In de tweede helft kregen Jort van den Huidding, Arie de Jager en zoals eerder gemeld Henk Groenevelt mogelijkheden de thuisclub aan een punt te helpen.

,,Maar het was net niet. We staan met lege handen. Een twaalfde plaats die voorlopig nacompetitievoetbal betekent. Een positie die we willen verbeteren. Dat moet dan maar in de dorpenderby komende zaterdag bij Otterlo gebeuren", sloot Marcel van der Hoop af.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie