Afbeelding
Theo Beumer

Harskamp wint eerste helft

9 maart 2019 om 19:03 Sport/sport

HARSKAMP Eerder dit seizoen begon tegen het Randwijkse EMM met een 2-1 zege de victorie voor Harskamp (op archieffoto). Ook in de uitwedstrijd nam de Harskampse ploeg een 0-1 voorsprong.

Maar of dat ook drie punten gaat opleveren zal vermoedelijk 30 maart worden beslist. In de rust besloot de scheidsrechter te staken wegens een onbespeelbaar veld.

,,Ik denk terecht maar daar dacht de thuisclub anders over", liet elftalleider Herwin van den Brink namens Harskamp weten. EMM wilde doorspelen en probeerde de scheidsrechter daartoe te bewegen.

,,Bij ons stonden al een paar spelers onder de douche. Zij waren door en door koud. EMM hoopte na rust met de harde en straffe wind mee onze voorsprong weg te werken."

Harskamp en EMM konden er de eerste helft weinig van bakken. Naast de slagregens speelde de wind een belangrijke rol. Voetballen was eigenlijk sowieso al onmogelijk.

,,Trainer Bob Jansen was door onvoorziene omstandigheden buiten zijn schuld afwezig. Dick Mulder nam de honneurs deze keer waar. Er gebeurde de eerste veertig minuten niet of nauwelijks iets. Een minuut voor rust werd Benno Jansen in het strafschopgebied bij een sliding neergelegd. Andy Waaijenberg benutte de strafschop onberispelijk", had de elftalleider genoteerd.

Harskamp bezet in de vierde klasse nu de achtste plaats met twaalf punten uit twaalf wedstrijden.

,,Mochten we deze voorsprong vasthouden stijgen we naar de eerste plaats in het rechterrijtje", had Herwin van den Brink al uitgerekend.

Zaterdag ontvangt Harskamp op eigen veld middenmoter Dodewaard.