Balletschool Désirée Nillesen levert talenten af bij Dansacademie

8 maart 2019 om 13:15 Sport/sport Deel je nieuws

 Danae Flohr (10), Sterre Walstra (10) en Noa van Summeren (9) deden eind februari auditie bij Dansacademie ArtEZ, onderdeel van Hogeschool voor de Kunsten Arnhem. Ze Werden alle drie toegelaten tot de oriënterende fase van de vooropleiding dans Arnhem, een voortraject van ArtEZ. Danae Flohr was daarnaast ook door naar de derde ronde van de auditie voor het Nationale Ballet van Amsterdam, maar heeft ervoor gekozen met haar vriendinnen naar Arnhem te gaan.

 

Dansdocent Désirée Nillesen is waanzinnig trots op haar pupillen. ‘Natuurlijk zie je zo af en toe op de dansschool een talentje voorbijkomen, maar dit seizoen wel drie leerlingen die de auditie gehaald hebben, is erg gaaf’, vertelt Désirée. ‘De meiden die nu door de auditie heen zijn, zullen in september starten met de oriënterende fase en direct na de basisschool doorstromen naar de vooropleiding. Vanaf dat moment zullen ze starten op het Beekdal Lyceum, dit college werkt onder andere samen met de vooropleiding van Vitesse. De vooropleiding bestaat uit klassiek, modern en folkloredans. Inmiddels hebben twee meiden van onze balletschool de vooropleiding reeds afgerond. 

 

Désirée Nillesen heeft al vaker talentvolle leerlingen begeleid naar een dansopleiding. Een kleine greep: 1 danser ging naar Den Haag (opleiding Nederland Danstheater), 5 leerlingen zijn gestart op Aventus ROC dans in Zutphen, 2 leerlingen volgden de vooropleiding van ArtEZ in Arnhem en 1 leerling volgt op dit moment op ArtEZ de opleiding Docent dans/dansmaker.

Niet voor niets is Désirée zo’n vier jaar geleden gestart met Kweekvijver. Een groep talentvolle dansers van zowel binnen als buiten haar balletschool die op hoog niveau lessen volgen bij Désirée en haar collega’s. Om deze leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op het dansvak doet Kweekvijver jaarlijks mee aan een aantal optredens en wedstrijden door het land heen. Afgelopen zaterdag ontvingen de meiden de derde prijs tijdens Dance Art dat dit jaar toevallig in ons Schaffelaartheater plaatsvond.

 

‘Ik heb enorm veel aan de ervaringen die ik opdeed tijdens mijn opleiding tot uitvoerend dansers’, vertelt Désirée. ‘Hierdoor weet ik wat de meiden voelen en vooral wat ze zouden moeten voelen (lichamelijk en geestelijk) om een goede danseres te worden.’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie