Het Veluws Zandsculpturenfestijn won donderdagavond de zilveren award.
Het Veluws Zandsculpturenfestijn won donderdagavond de zilveren award. ANWB

Zandsculpturenfestijn tweede in verkiezing 'leukste uitje'

8 maart 2019 om 07:17 Uit-cultuur/nieuws

GARDEREN Het Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen heeft de zilveren award 'Leukste uitje van Gelderland 2019' ontvangen. Het zandsculpturenfestijn kwam als tweede van de provincie uit de bus in de verkiezing van de ANWB. Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB, reikte donderdagavond de prijzen uit. 

Het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem ging er met de gouden award vandoor en mag zich een jaar lang het leukste uitje van de provincie Gelderland noemen. Veluwsche Stoomtrein Maatschappij in Beekbergen won de bronzen award. De Efteling werd verkozen tot het leukste uitje van Nederland. 

VERKIEZING De ANWB organiseert de verkiezing van het 'Leukste uitje' voor de negende keer. Tijdens de verkiezing brachten ANWB-leden hun stem uit op het uitje dat zij het meest waarderen, zowel op landelijk niveau als per provincie en voor het 'Leukste uitje over de grens'. In totaal werden ruim 63.000 stemmen uitgebracht. Meer informatie is te vinden op de website van de ANWB. 

Het Veluws Zandsculpturenfestijn bij De Beeldentuin in Garderen heeft dit jaar als thema 'Reis om de wereld'. Het evenement opent de deuren op vrijdag 12 april. Meer informatie op de website van het evenement.

Zandsculpturenfestijn met als thema
Zandsculpturenfestijn met als thema
Zandsculpturenfestijn met als thema
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie