Barneveldse schaatsster Isa Leroy wint pupillen EK

3 maart 2019 om 12:03 Sport/sport

BARNEVELD/HEERENVEEN Het Barneveldse schaatstalent Isa Leroy heeft dit weekend in Thialf in Heerenveen de Vikingrace gewonnen. Dat deed ze met maar liefst vier gouden medailles op de vier gereden afstanden.

Aan deze wedstrijd, ook wel het pupillen EK genoemd, deden vijftien landen deden mee. Vrijdag schaatste de Barneveldse haar eerste 500 meter tegen een Poolse en won deze wedstrijd met een tijd van 43.69. Gelijk na deze afstand vond de huldiging plaats. Daarna kwam ze weer op het ijs voor de tweede 500 meter en schaatste zij een nieuw persoonlijk record van 43.45. Dat was opnieuw goed voor de eerste plek.
Zaterdag stond Isa aan de start voor haar derde 500 meter. Dat ze na de eerste succesvolle dag onder druk stond was volgens haar moeder en begeleidster Kim Leroy duidelijk te merken. ,,Isa had een valse start, maar bij de tweede poging was zij gelukkig goed weg.''  Isa zelf over de spanning: ,,Ik stond te trillen en wilde zo graag weg, de zenuwen waren goed te voelen.'' Haar opening op de 100 meter was hier door minder, maar met een super snel rondje wist ze ook deze afstand op haar naam te schrijven, opnieuw met persoonlijk record: 43.33.

De laatste afstand was een 1000 meter. Doordat ze de drie vorige afstanden had gewonnen stond ze er goed voor, maar liefst 3 seconden op de nummer twee. Bij de start van de 1000 meter had ze wederom een valse start. Daarna ging het goed en de eerste 200 meter opende ze als snelste. Aan de Poolse die tweede stond in het klassement had ze een goede tegenstander. Bij de doorkomst op de 600 meter was Isa de snelste en dat blef ze. Uiteindelijk haalde zij een tijd van 1.27.69 en was zij de enige die onder de 1.29 schaatste. Dat was opnieuw een persoonlijk record. Met deze gouden medaille kwam het totaal op vier.  

's Avonds vond de huldiging van alle categorieën plaats in een vol stadium met een lichtshow. Onder luid gejuich mocht Isa een mooie medaille, bloemen en een Vikingtegeltje in ontvangst nemen. De tweede plaats ging naar de Poolse Aleksandra Krolikowska en drie was de Duitse Sofie Adeberg. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie