Afbeelding
Theo Beumer

Batavia'90 maatje te groot voor Advendo'57

2 maart 2019 om 18:55 Sport/sport

EDERVEEN ,,Batavia was een maatje te groot voor ons. De beste ploeg van deze afdeling. Wel vond ik de 5-0 nederlaag wat geflatteerd'', meende Jan Fluit.

,,Voor de rust stond de organisatie goed bij ons'', ging de Advendo trainer verder. ,,Nadat Django Donker al een keer handelend had moeten optreden, viel halverwege de eerste helft de 1-0. Een fantastisch doelpunt van een hele goede speler (Mohammed Hammouchi). Wij hadden net voor rust een strafschop kunnen krijgen, maar de scheidsrechter wilde deze niet geven.''

,,Al snel na de rust werd balverlies door Batavia afgestraft (Mohammed Hammouchi). Dat was de doodsteek. Via Marien van Roekel (geblokte bal) en Mark van Kessel, op archieffoto, (paal) hadden wij nog wel kansen. Maar toen wij op een lijn gingen voetballen, was het snel over. Binnen zeven minuten werd het van 2-0 5-0. (Yousof Tohki, Kevin Olaria en Jonathan Kooman). Wel een beetje veel'', meende Fluit, die het van achter de dug out moest zien, omdat hij door de scheidsrechter was weggestuurd na aanmerkingen op de leiding.

De Ederveners blijven op plaats negen staan. Het verschil met een PD plaats is maar vijf punten. Zaterdag is er de uitwedstrijd bij directe concurrent Teuge. ,,Heel belangrijk. Ik hoop dat Nico van Roekel, die net vader is geworden, en Jaap van Doorn er weer bij zijn'', besluit Jan Fluit.