Afbeelding
Bram van den Heuvel

Terschuurse Boys neemt revanche op SP Teuge

2 maart 2019 om 18:41 Sport/sport

TERSCHUUR Terschuurse Boys nam in de inhaalwedstrijd tegen Teuge met 4-0 revanche voor de eerder dit seizoen geleden 4-1 nederlaag in Teuge. Met een hattrick en een assist leverde Ronald Bouwman een belangrijke bijdrage aan de winst.

Na een gelijkopgaand begin nam een gemakkelijker voetballend Terschuurse Boys de wedstrijd in handen en dat leverde in de 18e minuut de openingstreffer op. Uit een vrije trap van Ronald Bouwman was Jeffrey van Belkum zijn tegenstander te snel af en tikte de bal ineens uit de lucht achter doelman Joost Veldwijk; 1-0. Terschuurse Boys bleef sterker, maar kon pas in de 34e minuut de score opvoeren. Goed doorzetten van Jeffrey van Belkum bracht de bal in de voeten van Ronald Bouwman, die vanaf de rand van de zestien fraai en onhoudbaar afwerkte; 2-0. Vier minuten later werd de wedstrijd definitief beslist. Een voorzet van Jeffrey van Belkum werd door Tomas Vaarkamp doorgetikt op Ronald Bouwman, die vrij voor de doelman de stand op 3-0 bracht. Jeffrey van Belkum had na een mooie aanname in de 44e minuut de 4-0 op zijn schoen. Oog in oog met de doelman schoot hij tegen hem op.

Teuge probeerde na de rust het initiatief naar zich toe te trekken en kreeg in de 48e minuut een goede kans. Uit een hoekschop schoot Marc Hoekstra van dichtbij naast. Even later schoot de mee naar voren gekomen Peter Overeem met een omhaal uit een corner fraai in, maar de Teuge- goalie redde knap. Terschuurse Boys domineerde vanaf dat moment de wedstrijd, maar in deze fase liet de eindpass te wensen over, zodat de mogelijkheden niet verzilverd werden. Teuge moest zich tot uitvallen beperken, maar kon geen kansen creëren. In de 83e minuut voltooide Ronald Bouwman zijn hattrick. Uit een goed door Roy van de Veen en Gijs Engelbrecht opgezette aanval krulde hij de bal achter de doelman; 4-0.

Trainer Willem van 't Land reageerde tevreden. "Door meteen druk te zetten, lieten we ze niet voetballen. We waren heer en meester en hebben niets weggegeven."