Regionale BMX-ers openen seizoen in Frankrijk

27 februari 2019 om 12:10 Sport/sport

KOOTWIJKERBROEK De regionale BMX-rijders hebben afgelopen weekend het seizoen geopend. De BMX-sport blijft groeien en dat heeft ook de Flying Bikes in Kootwijkerbroek gemerkt. De fietscrossvereniging kon twintig nieuwe leden begroeten. Afgelopen weekend openden Rik Ouwendorp (17 jaar), Guus Klinker (10), , Anne-Claire Romijnsen (9) en zusje Mae-Lyn Romijnsen (8) van de Flying Bikes en Anne Bos (13), die traint bij FCC Putten, in het Franse Caen het nieuwe BMX seizoen.

Voor Rik Ouwendorp was het zijn eerste internationale wedstrijd voor de KNWU. Hij heeft zich ingeschreven in de klasse Junior Men. Dat is de op één na hoogste klasse die er is. De 17-jarige fietscrosser wist zich zaterdag in de open klasse door de manches heen te fietsen en plaatste zich voor de kwartfinales. Helaas voor Ouwendorp miste hij op een paar centimeter na een plaatsje in de halve finales. Een dag later kon hij zich goed meten met de overige sterke mannen, maar door een flinke duwpartij in de laatste manche werd hij uitgeschakeld.
Guus Klinker kwam uit in de categorie 11 en 12 jaar en wist in de finale een tweede plaats te halen.

Anne-Claire Romijnsen liet zich van een ijzersterke kant zien. Zij won alle manches en plaatste zich zodoende voor de finale. Daarin werd ze vierde. Ook zusje Mae-Lyn reed in de categorie van haar oudere zus. Zij werd in de manches uitgeschakeld.
De 13-jarige Anne Bos hield zich de eerste dag tussen de 13- en 16-jarigen keurig staande. Ze bereikte de halve finales. Een dag later fietste zij in haar eigen leeftijdsklasse en eindigde in de finale als vijfde.

De genoemde BMX-rijders komen uit voor het Supercross BVC Bikes Nederland team. Op 24 maart zullen zij met veel andere rijders van Flying Bikes in actie komen op de Nederlandse Club Kampioenschappen in Kampen.