Rudy Baalman scoorde tegen Echteld twee keer.
Rudy Baalman scoorde tegen Echteld twee keer. Foto Rinus van Denderen

Achterveld moeizaam langs Echteld

23 februari 2019 om 23:05 Sport/sport

ACHTERVELD In de blessuretijd liep Achterveld nog uit naar een 4-1 overwinning, daarvoor had de vierdeklasser het niet makkelijk. De overwinning was noodzakelijk om bovenin mee te draaien. De complete top-4 won namelijk.

Zoals wel vaker begon Achterveld heel matig. ,,Pas na 20 minuten begon het beter te draaien'', merkte Ferry Marks. Achterveld kreeg ook wat kansjes, maar kwam pas op voorsprong toen Michiel Schouten uit een vrije trap raak schoot.

Kort na rust viel Sven van Rossum uit met een hamstringblessure en dat is een aderlating voor de komende weken. Zonder de topscorer kwam Achterveld op 2-0 (Jelle Neumann) en leek het duel beslist. Vlak voor tijd kregen de bezoekers een strafschop en die werd benut.

In het restant speelde Echteld alles of niets. Het werd niets, omdat Rudy Baalman twee keer wist te scoren uit een counter. ,,Het ging weliswaar niet makkelijk, maar ik had nooit het idee dat we niet zouden winnen'', aldus Marks, die een compliment gaf aan de tegenstander. ,,Het was een fijne ploeg met veel Marokkaanse jongens die lekker probeerden te voetballen.''