De familie Verhoef verhuisde binnen Barneveld van Slangenburg naar de Kampstraat.
De familie Verhoef verhuisde binnen Barneveld van Slangenburg naar de Kampstraat. Pauw Media

Verhuisverhalen: 'We sliepen drie maanden bij de buren'

22 februari 2019 om 11:03 Nieuws

BARNEVELD Dick (37) en Gerdina (35) Verhoef wonen met dochtertje Jorinda (bijna 4 jaar) sinds een paar maanden in hartje Barneveld.

Linda van Maanen

Ze woonden jarenlang aan de Slangenburg in Barneveld. ,,Maar de markt was gunstig. We zouden ons huis goed kunnen verkopen en makkelijk een nieuwe hypotheek kunnen afsluiten. Vervolgens wist Midden Nederland Makelaars ons huis binnen twee maanden te verkopen. Wij gaven op onze beurt aan wat wij dan zochten. Ik wilde heel graag een bijkeuken en vooral geen derde etage vanwege heupproblemen. Dick hoopte op een schuur en een grotere achtertuin. Nou, de makelaar wist wat. Hij zei wel; 'je moet niet schrikken. Het is wel wat verwaarloosd'. We zijn dezelfde dag gaan kijken en Dick wist het direct. De volgende dag zijn we opnieuw gaan kijken, nu met een van de ouders erbij. We deden een bod en na wat belletjes heen en weer was het rond", blikken ze samen tevreden terug. De samenwerking met Midden Nederland Makelaars, een paar meter verderop gevestigd, is fijn verlopen. ,,Tijdens ons open huis voor familie, kennissen, vrienden en de buurt waren ze er ook gewoon bij. Het zijn ook tegelijk onze buurtgenoten."

SLAPEN BIJ DE BUREN Eind juni 2018 verliet de familie Verhoef Slangenburg. Drie maanden lang mochten de Barnevelders slapen bij hun nieuwe buren Henk en Evelien, zodat ze hun bovenverdieping in één keer konden strippen, opnieuw indelen en helemaal af konden maken. ,,Het waren eigenlijk wildvreemden en ze boden ons dit aan. Geweldig toch? De badkamer moest als eerste af, dan konden we hier douchen en zo op de badjas terug naar de zolder van de buren", lacht het stel.

Daarna volgde de bovenverdieping. En van het een kwam het ander. ,,We zouden niet alles aanpakken. Uiteindelijk hebben we echt álles gedaan. Het enige dat zo'n beetje is blijven staan, is de meterkast", vertelt Gerdina. De badkamer, keuken, plafonds, muren, vloeren, de hal, isolatie, plinten, kozijnen, een nieuwe stalen balk, de voorgevel is gereinigd, nieuwe snijvoegen, de hele bovenverdieping, de voortuin; écht alles is anders geworden. Zelfs de oude toog in de open keuken moest het ontgelden. De glas-in-loodramen zijn overigens wel intact gebleven. ,,Het enige dat we nu nog gaan doen, zijn de achtertuin en de schuur. Dat komt de komende jaren wel." Ze kregen veel hulp van familieleden, waarbij Gerdina vooral heeft gesausd en geverfd. ,,Dick heeft binnen heel veel verbouwd met hulp van zijn vader en de hele voortuin gedaan, hij is zelf hovenier. We hebben het wel echt samen gedaan. Er zijn ook dingen uitbesteed, zoals de keuken en badkamer hoor", vertelt de sfeermaakster voor bewoners met dementie bij Norschoten.

LEVENDIG Ze genieten met volle teugen van het wonen in het centrum. ,,Mensen uit onze omgeving vroegen zich af waarom we voor dit huis kozen met een kleintje. 'Er is geen speeltuin en je woont aan een drukke weg', zei men. Nou, het bevalt heel goed. We hebben helemaal geen last van verkeer, óók niet van de trein. Dat hoor je gewoon niet meer. Ik hoef niet landelijk te wonen, ook al ben ik zo opgegroeid in Lunteren. En een woonwijk is ook helemaal geen must. Het is juist heerlijk naar buiten kijken richting het station. Het is lekker levendig hier. Laatst lag Dick 'n paar dagen ziek op de bank. Hij verveelde zich niet en keek zijn ogen uit naar buiten. Dus wij zitten hier voorlopig nog wel", besluiten de trotse eigenaars van deze sfeervolle hoekwoning uit 1903.

Dit artikel wordt u aangeboden Midden Nederland Makelaars 

De hoekwoning uit 1903.
De nieuwe keuken.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie