Achterveld vergooit veel

16 februari 2019 om 23:32 Sport/sport

ACHTERVELD Door de smadelijke 4-2 nederlaag bij DVSA konden er twee conclusies getrokken worden. Achterveld niet alleen de titel nu wel vergeten, maar ook de tweede periode.

De oranjehemden moeten nu uitkijken dat ze niet overal naast grijpen. In het begin was er geen vuiltje aan de lucht voor Achterveld, dat al snel een paar goede kansen creëerde. De tweede keer dat Sven van Rossum mocht aanleggen was al raak. Lang genieten was er niet bij, want al een minuut later kreeg Teun Izaks, de derde doelman bij Achterveld, de gelijkmaker om zijn oren.

,,Daarna waren we het helemaal kwijt'', aldus aanvoerder Van Rossum. ,,We verloren elk duel op instelling en strijd. Dat was pijnlijk om te zien.'' In de rust vielen er harde woorden in de kleedkamer van Achterveld. Dat hielp iets. Het spel werd wat beter, maar gescoord werd er pas nadat DVSA de overwinning al veilig had gesteld door op 4-1 te komen. Vanaf de stip maakte Van Rossum zijn tweede treffer van de middag en voerde zijn totaal op tot 22.