Advendo '57 in slotfase langs VV Barneveld

16 februari 2019 om 22:01 Sport/sport

BARNEVELD Barneveld speelde lange tijd een goede wedstrijd tegen Advendo, maar heeft voorin niemand, die de kansen weet te benutten. In de slotfase had Advendo die wel en zorgde Marien van Roekel met twee doelpunten dat de winst naar Advendo ging.

Beide ploegen begonnen aanvallend. Waar Barneveld veelal de lange bal hanteerde, zocht Advendo het meer in de opbouw. Toch was Barneveld tot tweemaal toe dicht bij de openingstreffer, maar Larsson van Dijk schoot op een pass van Mark Ecker tegen doelman Django Donker op, terwijl de doelman even later opnieuw goed redde bij een doorbraak van Mark Ecker. Daarna brak er een periode aan, waarin van beide kanten aardig gevoetbald werd zonder dat er uitgespeelde kansen ontstonden. Mogelijkheden waren er wel, maar in alle gevallen ontbrak de eindpass. De rust brak dan ook aan met dubbelblanke stand.

Ook na de hervatting waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. In de 65e minuut had Martijn van den Dikkenberg Advendo op voorsprong kunnen brengen. Doelman Remon de Vlieger haal zijn inzet uit de hoek, waarna de rebound van dezelfde speler hoog over ging. Twee minuten later kwam aan de andere kant Albert Kamara op een pass van Coen Fieret vrij voor Django Donker, maar hij schoot op de keeper. In de laatste twintig minuten werd het spel van beide partijen slordiger. Peter Roks ontsnapte aan een rode kaart, toen hij de doorgebroken Larsson van Dijk neerhaalde. In de 78e minuut kon Django Donker nog maar net een lob van Martijn Mulder over zijn doel werken. Een minuut later was het aan de andere kant wel raak. Na een kopbal van Niels van Ginkel op de lat, schoot Marien van Roekel de terugspringende bal achter Remon de Vlieger; 0-1. Twee minuten later kreeg Ramon Houtveen rood en moest Barneveld met tien man verder. Met een schot vanaf de rand van de zestien besliste Marien van Roekel in de 88e minuut de wedstrijd definitief; 0-2.