Advendo'57 weet weer wat winnen is

16 februari 2019 om 18:34 Sport/sport

EDERVEEN De laatste overwinning dateerde van medio november 2018. Bij Barneveld pakte Advendo'57 uiteindelijk weer eens drie punten: 0-2.

,,Zeer, zeer zwaar bevochten'', opende Jan Fluit. ,,Zeker voor de rust was het veel te slap van onze kant. Wij hadden het aan doelman Django Donker te danken dat wij de nul hielden. Zelf hadden wij in het begin via Marien van Roekel wel de beste kans.''

,,In de rust ben ik wel even uit mijn dak gegaan'', bekende de trainer. ,,Ondanks dat wij dan wel veel spelers misten, moet je altijd wel strijd leveren. Dat was de eerste drie kwartier niet het geval. Na de rust waren wij wel fel in de duels. De wissel van Johan van de Kaa voor Henk-Jan van de Berkt viel ook goed uit.''

,,Een kwartier voor tijd kwamen wij dan toch op 0-1. De ingevallen Niels van Ginkel kopte op de lat. Uit de scrimmage scoorde Marien van Roekel (op archieffoto) . Die maakte kort voor tijd ook de 0-2. Leuk was dat de ook ingevallen Dick van Heerdt, nog maar 16 jaar, voor de assist zorgde. Tussen de doelpunten door had een speler van Barneveld (Ramon Houtveen) nog rood gekregen.''

,,Die punten waren hard nodig. Nu sta je toch weer op zes punten van een PD plaats. Dat wij de komende zaterdag vrij zijn, komt goed uit. Kunnen de afwezigen, een man of vijf, zes, weer instromen. Over twee weken wacht dan de lastige inhaalwedstrijd bij Batavia'', besluit Jan Fluit.