Theo Beumer

Nipt verliest koploper Stroe

9 februari 2019 om 19:34 Sport/sport

STROE Koploper Stroe leed bij het Edese Fortissimo een nipte 0-1 nederlaag.

Een benauwde zege voor de thuisclub na een van beide zijden matige wedstrijd. De harde wind, dwars over het veld staande maakte goed voetbal ook onmogelijk.

Het was vanaf de aftrap duidelijk dat de thuisclub het belang besefte. De ploeg probeerde met de wind tegen ver van het doel te spelen. Maar Fortissimo ontsnapte aan een 0-1 achterstand nadat Axel Lensen (Stroe) een goede kans naast tikte.

Ook Roy Groenevelt kon de sterke Edese doelman niet passeren. Hij pikte de bal van de schoen van Groenevelt.

Hard werken, gauw thuis met lange ballen kenmerkte het duel. Dat het bij rust 0-0 was verraste niet.

Met kansjes over en weer leek de brilstand ook de eindstand te worden. Maar daar dacht Fortissimo spits Ruud Schuurman toch iets anders over.

Hij scoorde de achteraf beslissende 1-0. Maar in blessuretijd liet Axel lenzen tot twee keer toe de mogelijkheid op de 1-1 liggen. Bij de tweede kans stond de buitenkant van de paal in de weg.

Stroe, dat medekoploper GVC niet zag spelen omdat het veld in Dodewaard onbespeelbaar was, ziet De Veluwse Boys langszij komen.

Koploper is GVC met 10-27, gevolgd door Stroe en De Veluwse Boys, beiden 11-27. Fortissimo heeft 11-24 en Ede/Victoria volgt op een vijfde plaats met 22 uit elf wedstrijden.

Deze ploegen gaan de strijd aan om het kampioenschap en nacompetitie voetbal.

Een minuut stilte voor het veel te vroeg overleden Fortissimo lid Fred Helbling.