Wintercross Mac Harskamp maar matig bezocht

5 februari 2019 om 12:54 Sport/sport

HARSKAMP Bijna honderd motorcrossers namen de moeite zondag naar het Motorsportpark Gelderland Midden te komen voor de vijfde wintercross van MAC Harskamp.

Eip Janssen

'Thuisrijder' Woutjan Hooijer deed van zich spreken. Dankzij Wiljan en Dick van Wikselaar, die zondagmorgen om 6.00 uur al de baan prepareerden, kon de vijfde cross alsnog doorgaan. ,,De baan was top, en helemaal niet zo zwaar als zaterdag werd beweerd. Super voor elkaar", was een veel gehoorde opmerking. Omdat er wat minder deelnemers waren dan gebruikelijk werden er wel wat klassen gecombineerd. Zo reden de 65/85 cc, Junioren/125 cc en Junioren/Senioren gezamenlijk. Het mocht de pret niet drukken en in hoog tempo werden de wedstrijden afgewerkt. Het publiek zag in de diverse klassen weer spannende staaltje inhaalwerk. Maar ook de sprongen mochten er zijn.

WINST In de klasse 500 cc junioren A was er regionaal succes voor Harskamper Woutjan Hooijer. In zijn klasse won de Harskamper beide manches. Met een snelheid van ongeveer 44,5 km/u raasde hij over de baan. Zijn naaste belager Kristiaan Pit noteerde bijna 44 km/h. Een verschil dat in de tweede manche iets minder groot was. Maar de zege van Hooijer was niet minder duidelijk. In het eindklassement is de strijd ook nog niet gestreden. De coureurs staan dichtbij elkaar. Woutjan Hooijer (461), Thijs Korenblik (447) en Kristian Pit (444) moeten nog aan de bak. In de klasse 250 cc Junioren B maakte Wekerommer Randy Morren furore. In de vijfde clubcross werd Harskamper Cristian Hol deze zondag derde en moest Morren zich met een vierde plaats tevreden stellen. In het klassement blijft Randy Morren koploper met 414 punten. Hanno Tijssen volgt op 34 punten. Hol met 177 punten heeft geen top vijf-notering meer in het verschiet. De allesbeslissende zesde Wintercross MAC Harskamp wordt zondag 17 februari verreden. Voor veel crossers is dit de laatste mogelijkheid om de positie in het algemeen klassement een beter aanzien te geven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie