Afbeelding
Pauw Media

Opleving Advisie/SSS één set te kort

3 februari 2019 om 01:42 Sport/sport

BARNEVELD Na twee sets leek Advisie/SSS op een kansloze nederlaag af te stevenen tegen mededegradatiekandidaat Vocasa. De jonge ploeg van Ivo Martinovic kende vervolgens een uitstekende fase en sleepte er een vijfde set uit. Daarin werd duidelijk dat de opleving van de Barnevelders van te korte duur was.

,,De focus duurt bij ons korter dan ik graag zou willen'', stelde Ivo Martinovic na de 3-2 (25-17, 25-23, 19-25, 18-25, 15-12) nederlaag in Nijmegen. ,,Juist in de derde en vierde set speelden we eindelijk op de zwakke punten van de tegenstander en maakten we gebruik van onze sterke punten. Dan begin je vervolgens de vijfde set op zo'n manier. Echt jammer.''

Onder aanvoering van spelverdeler Maurice Coolen en de sterk ingevallen Jeffrey Klok als libero kwam SSS goed terug van een 2-0 achterstand. Echter in de vijfde set begon SSS met twee ketsers van Peyton Schirman en daarna ook nog een passfout van Arjen Roelofs. De Barnevelders kwamen daarna nog wel terug, maar moesten uiteindelijk de overwinning toch aan Vocasa laten.

Volgende week is de laatste wedstrijd van de competitie. Mocht SSS met 3-0 of 3-1 winnen van regerend landskampioen Lycurgus en Vocasa pakt bovendien maximaal één set bij Taurus, dan stijgen de Barnevelders een plekje op de ranglijst. Mocht Zaanstad dan ook nog eens verliezen bij hekkensluiter Zwolle, dan kunnen de Barnevelders zelfs nog de play-outs ontlopen.
Martinovic gelooft niet meer in dat scenario. ,,Het is al weken niet meer reëel om te denken dat we de play-offs nog kunnen halen. Ons doel is nu om ons via de play-outs te handhaven. Voor de toekomst van de club is het heel belangrijk dat we in de eredivisie blijven.''
De ervaren coach is al wekenlang bezig om zijn jonge ploeg klaar te stomen voor de laatste vier duels. Zwolle is al zeker als tegenstander. Vocasa of Zaanstad maakt het trio compleet. De beste van de drie begint met twee punten aan de degradatieronde, de één na slechtste start met één punt, terwijl Zwolle, dat al zeker de lijst afsluit, met nul punten begint.
,,De ploeg is dit seizoen niet eerder zo fit geweest'', stelt Martinovic tevreden vast. ,,Vocasa heeft een aantal erg ervaren en goede spelers. Bas van Bemmelen is zelfs een ex-international. Daarom ben ik tevreden over ons spel in de derde en vierde set. Als we dat in de play-offs laten zien dan heb ik er alle vertrouwen in. Bovendien heeft Michiel van de Beek toegezegd dat hij ons zoveel als mogelijk zal helpen tijdens de play-outs. Hopelijk hebben we hem maar twee wedstrijden nodig en zijn we dan al veilig.''