Renswoude verliest in 'zaadwedstrijd' van VRC

2 februari 2019 om 18:20 Sport/sport

RENSWOUDE Henk Buijs wond er na de 0-2 nederlaag tegen buurman VRC geen doekjes om: ,,Dit was gewoon superslecht." Ook de Barnevelder, noodgedwongen in de spits van Renswoude geposteerd, kon zich niet aan de malaise onttrekken.

Buijs speelde in dienst van de ploeg, zoals dat zo in voetbaltaal heet. Vast aanspeelpunt Mauro Aalders was geschorst, nadat hij in de met 4-2 gewonnen thuiswedstrijd tegen Unicum twee keer geel had gekregen. De positiewisseling was niet het enige verschil: Waar de Kraaien tegen de ploeg uit Lelystad voor een spektakelstuk zorgden, daar ging de streekderby tegen buurman VRC als een armzalige wedstrijd de boeken in.

Daar zaten de Veenendalers overigens totaal niet mee. Zij raapten, net als voor de winterstop, drie punten op tegen Renswoude. ,,We doen onszelf daarmee tekort", vond Buijs, die vooral baalde van het feit dat zijn ploeg niet kon doorstoten op de ranglijst. ,,Telkens win je één wedstrijd en verlies je de volgende. Als je eens twee keer op een rij wint, sta je zo in de top."

Buijs speelde zelf ook geen lekkere wedstrijd, op een voor hem vreemde positie. ,,Ik heb eerder dit seizoen tegen AVW'66 ook in de spits gestaan. Toen ging het wel lekker en wonnen we ook. Maar toch is het wel lastig hoor. Je staat steeds met je rug naar de goal, met zo'n verdediger die aan je hangt. Dat ben ik niet gewend." Buijs wordt door trainer Jan van den Heuvel normaliter gebruikt als centrale verdediger. ,,Dat voelt vertrouwder voor mij, met het spelletje voor mij."

Bruikbare ballen kreeg Buijs nauwelijks. Eigenlijk was de linkspoot één keer serieus dreigend, in de eerste tien minuten na rust. Op een steekballetje van Gerwin van Essen kreeg Buijs eindelijk de bal in de diepte, met zijn neus richting het doel van VRC-keeper Max Kok. ,,Maar die laatste verdediger liep die ruimte nog goed dicht."

COUNTER Op dat moment was het overigens al 0-1, dankzij een geslaagde counter vijf minuten voor rust. Nadat Renswoude een corner trapte, waren de Veenendalers er razendsnel uit. Stefan van Leeuwen bediende Erik van de Putte met succes. ,,In de rust hebben we vooral benadrukt om mentaal sterk te blijven en vol te gaan voor de gelijkmaker", aldus Buijs. Van die goede bedoelingen kwam weinig terecht. Uit een spaarzame voorzet was Robert van Hoeflaken nog het dichtst bij de 1-1, maar zijn kopbal miste net het doel.

Een slotoffensief zat er evenmin in. Uit de omschakeling zorgde Ruben Rentenaar na 84 minuten voor 0-2. Buijs zag het vanuit de punt van de aanval moedeloos aan en vatte na afloop prima samen. ,,Het was een zaadwedstrijd."