Afbeelding
Bram van den Heuvel

Koploper ODIK niet met titel bezig

27 januari 2019 om 20:39 Sport/sport

BARNEVELD ODIK staat halverwege de zaalcompetitie bovenaan in de overgangsklasse. Na een 32-26 zege op Tweemaal Zes is de koppositie in handen genomen. ,,Natuurlijk willen we bovenin mee blijven draaien, maar met de titel ben ik niet bezig'', stelt coach Hugo van Woudenberg.

,,Tot nu toe doen we het gewoon heel goed'', begint de Barneveldse coach als hem gevraagd wordt naar de titelaspiraties van ODIK. ,,Natuurlijk moet je er rekening mee houden dat je serieus medoet, maar eerlijk zijn we er niet mee bezig. Daarvoor zie ik ons toch te veel als een 'klein clubje' en voelt het te onwerkelijk om over de titel na te denken.''

Toch mag ODIK daarover gaan nadenken na de vijfde overwinning in het zaalseizoen. De Barnevelders boekten een solide zege op Tweemaal Zes, ook al was Van Woudenberg niet tevreden over het spel: ,,Het was een matige wedstrijd. We waren niet zo scherp als in de afgelopen weken.''

,,Maar het rendement is gewoon weer twee punten. We scoren alsnog 32 keer en dat we er dan een keer 26 tegen krijgen, neem ik dan voor lief'', aldus Van Woudenberg.

GASKRAAN Na rust verslapte ODIK iets te veel, waardoor het opeens tegen een achterstand aan keek. Aan de hand van Ivo Bronts en Anke Hopman ging vervolgens de gaskraan open en won ODIK relatief eenvoudig. Bronts werd zodoende net als vorige week de topscorer en is over twee duels goed voor 23 doelpunten.

Met Bronts in vorm gaat ODIK zaterdag als koploper naar Maarssen, waar een gebrand OVVO hen opwacht. Laatstgenoemde begon als titelfavoriet aan de competitie, maar werd door ODIK in de openingswedstrijd al direct op achterstand gezet.

Van Woudenberg: ,,Het wordt een lastige wedstrijd zaterdag. Maar OVVO moet winnen om nog mee te doen om de titel en wij 'mogen'. Als we verliezen is er niks aan de hand, ook al willen we natuurlijk bovenaan blijven staan.''

Doelpuntenmakers: Ivo Bronts 13, Luuk van de Kuilen 8, Anke Hopman 3, Cees Snoei 3, Milko van Golberdinge 2, Else de Vries 1, Brandien van de Fliert 1, Willianne Davelaar 1.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie