Franciska met haar bronzen medaille
Franciska met haar bronzen medaille M. Top

Mooie prestaties op NK Twirl voor solisten Twirlvereniging VoMaKo Voorthuizen

27 januari 2019 om 16:46 Sport/sport Deel je nieuws

Dit weekend vonden in de Topsporthal in Almere het Nederlands Kampioenschap Baton Twirling plaats, ter afsluiting van het twirlseizoen 2018.

Diverse twirlers uit de regio waren hierbij aanwezig, waaronder ook 2 leden van Twirlvereniging VoMaKo uit Voorthuizen, de zusjes Franciska en Danique van den Hengel, samen met hun coaches Richard van Omme en Mikki Top.

De 13-jarige Franciska deed mee in de categorie solo 1-baton Twirling N5 12-14jaar en samen met Danique (11jr) in de categorie Duo Artistiek Programma Jeugd 3 basis.  In het afgelopen seizoen hebben ze met diverse wedstrijden meegedaan en Franciska heeft hierbij de benodigde plaatsingspunten behaald voor dit NK.  Het duo had zich geplaatst doordat zij in november de 1e plek hadden veroverd op de Gelderse Kampioenschappen.

Franciska was als 5e van haar categorie aan de beurt. Ze stond vol vertrouwen op de vloer en liet stralend en zelfverzekerd haar show zien. Ze had maar 1 drop (laten vallen van de baton , de ‘majorettestok’). Een uurtje later was het duo aan de beurt. Zij hadden hun show op muziek van het liedje ‘cowboy’ van Chipz.  Franciska en Danique lieten een uitstekende show zien, het was netjes uitgevoerd en ook samen stonden ze er stralend.  Daarna was het lange wachten op de uitslag. Ondertussen was het genieten van de vele mooie optredens (solo’s, duo’s en groepen) van twirlers. Er waren ruim 600 deelnemers van maar liefst 75 verenigingen uit heel Nederland aanwezig op dit NK.  

Om 20.15uur begon de prijsuitreiking. Voor het duo was er een mooie 8e plek. Franciska veroverde voor haar solo-optreden zelfs een podiumplek, ze was 3e geworden en kreeg een prachtige bronzen medaille omgehangen. Mooie resultaten voor deze leden van VoMaKo!

Benieuwd geworden naar de sport twirlen (een combinatie van turnen, ballet/dans en ritmisch gymnastiek)? Kom vrijblijvend kijken bij de training van twirlvereniging VoMaKo, elke woensdagavond vanaf 18.30uur in 't Trefpunt in Voorthuizen. Vanaf 5 jaar kun je al lid worden, zowel jongens als meisjes. Of neem gerust eens een kijkje op onze Instagram of Facebook-pagina.

 

Solo-optreden van Franciska
Solo-optreden van Franciska
Duo-optreden van Franciska en Danique
Duo-optreden van Franciska en Danique
Franciska en Danique van Twirlvereniging VoMaKo Voorthuizen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie