Anne van Doorn.
Anne van Doorn. Anne van Doorn

Boek over moord tijdens busrit met bestemming Barneveld

9 januari 2019 om 13:58 Uit-cultuur/nieuws

BARNEVELD Bij uitgeverij E-Pulp Publishers is het e-book 'De bus die de mist inging' van detectiveschrijver Anne van Doorn verschenen. In januari 1996 werd er tijdens een rit van een lijnbus een moord gepleegd. De bus vertrok vanaf station Wittenberg, met als bestemming Barneveld. Hoewel het misdrijf door een van de inzittenden moest zijn gepleegd, kon de politie nooit vaststellen wie de dader was. Zelfs de identiteit van het slachtoffer is nooit duidelijk geworden. Werk aan de winkel voor de speurneuzen Robbie Corbijn & Lowina de Jong!

'De bus die de mist inging' is het zevende deel in een serie e-novellen over Robbie Corbijn en Lowina de Jong, die gespecialiseerd zijn in cold cases. Detectiveschrijver Anne van Doorn reisde in de jaren negentig zelf een aantal keren met de fatale bus, die via Stroe en Kootwijkerbroek reed.  Tijdens zo'n rit kwam hij op het idee voor dit verhaal, dat hij uiteindelijk ruim twintig jaar later schreef.

SPEURNEUZEN Anne van Doorn publiceert regelmatig e-novellen. Deze variëren in lengte van zeven- tot twaalfduizend woorden. Naast de serie novellen publiceerde Anne van Doorn afgelopen jaar ook de detectiveroman 'De student die zou trouwen', over student Jan Willem de Geer die in 1976 verdween na bezoek aan een boekhandel in Utrecht. Slechts met zeer grote moeite slaagden Robbie Corbijn en Lowina de Jong dat oude mysterie op te lossen. De twaalf e-novellen die E-Pulp Publishers uitbrengt, vergen ook het uiterste van de twee speurneuzen.

Anne van Doorn | De bus die de mist inging | detective | 11.300 woorden | € 1,95 | 9789492715258 | Meer informatie: http://www.annevandoorn.be.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie