Afbeelding
Bram van den Heuvel

Schilderij met boodschap voor Barneveldse school

7 januari 2019 om 15:51 Uit-cultuur/nieuws

BARNEVELD Fabiënne en Renske Fluit hebben maandagmiddag een schilderij dat is geveild voor het Kinderhospice Barneveld overhandigd aan Kees Marcelis, schoolleider van  de Barneveldse Antoniusschool, een katholieke Jenaplanschool met zo'n 115 leerlingen.

Het gaat om het schilderij Sterren stralen overal van Rietje Art, 'kunst met een boodschap', de artiestennaam van de Barneveldse schilderes Riet Smal-Zwanenburg. Zij heeft haar schilderij gedoneerd voor een kunstveiling in december, waarvan de volledige opbrengst van 10.000 euro bestemd was voor Kinderhospice Binnenveld in Barneveld, en in het bijzonder voor de dagopvang van ernstig zieke kinderen. Veilingmeester Marti Jansen bracht op een avond in december 31 schilderijen aan de man.

Het schilderij Sterren stralen overal is gekocht door de oma van Renske en Fabiënne, Marjan Langeweg. Zij heeft het aan de Antoniusschool aangeboden, zodat ,,er door meer kinderen, ouders, grootouders en ieder eromheen van genoten wordt, bij nagedacht wordt hoe we in het leven staan en om een glinstering op te wekken. Dat de schittering een glimp mag zijn van sterren die stralen.''

Op de vraag van Marjan Langeweg, ,,Mag het bij jullie, in een Barneveldse school hangen?'', reageerde Marcelis meteen enthousiast: ,,Natuurlijk mag het bij ons hangen. Het is een mooi schilderij dat we een goed plekje gaan geven. Dank je wel!''.

Marjan Langeweg: ,,In het schilderij zie je: de kleuren zijn verschillend, lopen ook door elkaar en er zijn punten, strepen, vlakken en vegen: ieder stuk heeft een eigen glitter, wat schitterend is. Dat is Rietjes boodschap: sterren stralen overal.''

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie