De crowdfundingsactie voor de ernstig zieke Gerrie Brom heeft het gewenste bedrag van €30.000,- opgebracht.
De crowdfundingsactie voor de ernstig zieke Gerrie Brom heeft het gewenste bedrag van €30.000,- opgebracht. Judith Leroy

Crowdfundingsactie voor zieke Gerrie Brom geslaagd; 30.000 euro is binnen

29 december 2018 om 11:46 lokaal

VOORTHUIZEN De crowdfundingsactie voor de zieke Gerrie Brom is geslaagd. Het streefbedrag van €30.000,- is sinds vanochtend binnen. Via 1100 donaties is de grens van €30.000,- inmiddels gepasseerd. Het geld is nodig om de ernstig zieke Gerrie Brom (52) een levensreddende behandeling in België te kunnen geven.

Gerrie Brom kreeg afgelopen zomer na diverse onderzoeken te horen dat ze maagkanker heeft met uitzaaiing in het buikvlies. Met chemotherapie is in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort gestart, maar een bijzondere behandeling, waarbij chemotherapie wordt gecombineerd met chirurgie, een zogeheten HYPEC-behandeling, wordt door de zorgverzekering niet vergoed.

Door het beleid van de zorgverzekering is in Nederland geen behandeling mogelijk. In België is dat echter wel mogelijk. Om deze levensreddende behandeling te financieren startte Esther van Soest-Brom (30), de dochter van Gerrie, samen met familie vrienden en buren een crowdfundingsactie.
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie