Afbeelding
Eigen foto

Oliebollen bekroond met vijf sterren

27 december 2018 om 16:56 Advertorial_1

BARNEVELD Oliebollen en appelbeignets. Daar draait het vanaf vandaag om bij Echte Bakker van der Veer in Barneveld. Tienduizenden gaan er de komende dagen over de toonbank. En dit jaar zijn ze nog lekkerder, verzekert Remco van der Veer. „Elk jaar passen we ons recept aan om onze oliebollen en appelbeignets tot de beste van Nederland te laten behoren. Dit keer is dat gelukt", zegt hij met gepaste trots. „Met onze oliebollen staan we in de Top 5 van Nederland. Bij de oliebollencompetitie van het Echte Bakkersgilde zijn we als ´uitmuntend' beoordeeld en kregen we vijf sterren."

Meesters Boulanger Mark Plaating van grondstofleverancier Zeelandia en Wietse Schiere van meelleverancier Koopmans keurden de oliebollen samen met de keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum. Smaak, verdeling van de rozijnen en de kleur van de korst zijn bij Van der Veer dik in orde, oordeelden zij.

OLIEBOLLENFEEST Oliebollen bakken is een complex proces. Er zijn tal van factoren die de smaak beïnvloeden, legt Remco uit. „Wij gebruiken uitsluitend plantaardige olie, maar een minuut langer in het vet maakt al een enorm verschil. Ook stoppen we er geen krenten in, maar alleen rozijnen."

Niet alleen het recept van de oliebollen past hij steeds aan, ook de appelbeignets probeert Van de Veer elk jaar beter te maken. „Wat het geheim is? Een schijfje appel, een toefje room en een niet te dikke laag deeg. Mensen willen tegenwoordig minder suiker eten, dus doen we maar aan één kant wat kaneelsuiker."

Vanwege de grote vraag bakt Van der Veer tegenwoordig de oliebollen en beignets elders in Barneveld, maar zij worden nog steeds verkocht op de vertrouwde locatie aan het Pastoor Gowthorpeplein. „Daar maken we een echt feestje van", belooft Remco.

Wie ondanks die gezelligheid niet in de rij wil staan voor de lekkerste oliebollen of appelbeignets, kan een order plaatsen op de website (zie onder dit bericht). „Dat proces is geautomatiseerd, dus onze klanten hoeven niet lang te wachten als ze hun bestelling komen afhalen", benadrukt Remco.

Over oliebollen en appelbeignets kan Remco veel vertellen, maar de mensen moeten gewoon komen proeven, zegt hij. „Ik kan er uren over praten, maar zelf ervaren hoe lekker ze zijn. Daar gaat het om." De oliebollen zijn hier te bestellen: www.lekkersteoliebollen.nl

Echte Bakker van der Veer in Barneveld is open van 08.00 tot 17.30 uur. Op Oudejaarsdag is de winkel al om 07.00 uur open.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie