Arjan Brouwer kwam in totaal zeven keer aan de start in de Dakar Rally.
Arjan Brouwer kwam in totaal zeven keer aan de start in de Dakar Rally. Eigen foto

Puttenaar Arjan Brouwer derde in verkiezing 'Dakar-held'

20 december 2018 om 10:57 Sport/sport

PUTTEN Arjan Brouwer is al derde geëindigd in de verkiezing Dakar-held. De rallyrijder uit Putten is de eerste motorrijder in de uitslag van de verkiezing van RTLGP. Bob ten Harkel en Jan de Rooy bleven de geboren Zwartebroeker voor in de uitslag. Via de site van RTLGP kon iedereen stemmen op zijn of haar Dakar-held. De genomineerden zijn niet meer actief als rijder of geen Dakar-deelnemer meer.

Arjan Brouwer nam in 1986 voor het eerst deel aan de Dakar Rally, maar verdwaalde in de woestijn. Dagenlang domineerde de vermissing van de Puttenaar het nieuws. Na ruim drie dagen zoeken werd hij gevonden. Brouwer vreesde tijdens zijn vermissing voor zijn leven, maar zou later nog zes keer meedoen aan de rally. Brouwer werd later de eerste deelnemer die zowel met de motor als met de auto en de vrachtwagen de finish van de zwaarste rally ter wereld zou halen.

De 61-jarige motorsportliefhebber reageerde verheugd op de uitslag. ,,Ik ben super blij. Het is voor mij loon naar werken. RTLGP heeft inmiddels al opnames gemaakt voor de speciale uitzending, die op 30 december op RTL7 te zien is.''
Achter Bob ten Harkel, Jan de Rooy en Arjan Brouwer eindigden achtereenvolgens Pascal de Baar, Gerard Jimmink, Johan Elfrink en Hans Vogels. Ook zij komen aan bod in de speciale uitzending over de Dakar-helden.

Naast de eeuwige roem kregen de zeven Dakar-helden de zogenaamde ERU Prestige Cup. ,,Een mooie bokaal ter herinnering aan een leuk initiatief,'' aldus Arjan Brouwer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie