Damvereniging Voorthuizen ten onder bij DCH

17 december 2018 om 11:48 Sport/sport

VOORTHUIZEN In de zevende ronde van de Gelderse Hoofdklasse traden de dammers van Dam Vereniging Voorthuizen aan tegen DCH Harderwijk. Er werd met 10-6 verloren.

Teus Klok dolf als eerste het onderspit. De aanval die Klok aanging, bleek niet goed. Zijn tegenstander Auke Steensma kwam behendig een schijf voor en in het vervolg van de partij gaf Steensma dit voordeel niet meer weg. Jelte van Lokhorst leek eenvoudig stand te houden tegen Ton Eekelschot. Uiteindelijk moest Van Lokhorst echter opgeven.

Erwin van Hierden deed vervolgens wat terug namens DVV. Tegen de topper van Harderwijk, Niek Kuijvenhoven, speelde Van Hierden een positionele goede partij. Henk Timmer trof dezelfde tegenstander als vorig seizoen, Fred Elgersma. Vorig seizoen won Timmer, dit jaar bleken de heren meer aan elkaar gewaagd, met als resultaat remise.

Aalt van de Kuilen en Jan Hendrik Kok maakten er een vermakelijke partij van die in remise eindigde. De man in vorm bij DVV, Stijn Overeem, bracht de DVV'ers langszij. Deze avond bond Overeem Kees de Jong aan zijn zegekar. Met een gelijke stand ging het bij de laatste twee partijen toch nog mis voor de DVV'ers. Henri van Hierden liet zijn tegenstander Jaap van de Werfhorst in de aanval gaan. Van Hierden speelde dit goed tegen, in het middenspel vergat Van Hierden echter een schijf te winnen. Jaap van Hierden sr kwam tegen Gerwin van der Meer in het middenspel langzaam aan steeds moeilijker te staan. Eerst offerde Van Hierden een schijf maar dat hielp weinig. Zijn tegenstander speelde de schijf voorsprong goed uit waarna Van Hierden kon opgeven. DVV staat na deze nederlaag in de middenmoot. Hekkensluiter BDV Brummen is de eerstvolgende tegenstander, op 8 januari bij DVV.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie