De SSS-damesploeg sloot het jaar prima af met 1-3 winst.
De SSS-damesploeg sloot het jaar prima af met 1-3 winst. J v. Zwetselaar

SSS-dames sluiten jaar prima af

16 december 2018 om 12:43 Sport/sport

BARNEVELD SSS kan tevreden terugkijken op de laatste wedstrijd van 2018. In De Lutte werd met 1-3 van concurrent Lutheria gewonnen en met de minste verliespunten is er nog steeds de mogelijkheid om als koploper de af te sluiten halverwege de competitie. 'Met wedstrijden tegen Halley en Ormi moet dat te doen zijn. Eigenlijk ben ik er wel uit wat de doelstelling van dit seizoen moet zijn, maar daar bomen we nog wel over met de meiden', aldus een tevreden Joost Samsom.

DEGELIJK Makkelijk ging het niet in de laatste uitwedstrijd. Lutheria bleek een degelijke ploeg met een prima verdediging en een sterke diagonaalspeelster die het SSS moeilijk maakte. SSS verzuimde in de eerste set een 24-22 voorsprong in winst om te zetten en datzelfde dreigde even in de tweede set. 'Voor hetzelfde geld sta je met 2-0 achter en dan wordt het lastig'. SSS kreeg echter meer grip op de Lutheria-aanval en het remmend blokken had effect, want de Lutheria-aanval kon steeds beter verwerkt worden. Chantal Jongetjes bleek nog niet inzetbaar, maar Rachel Florijn toonde andermaal aan multifunctioneel te zijn en deed het prima op het midden. We zijn in de breedte sterk en dat betaalt zich uit. De eerlijkheid gebiedt me wel te zeggen dat we wat gelukkig aan de winst kwamen. We maakten een duidelijke voetfout met serveren op matchpoint, scoorden het punt en vierden gelijk de overwinning. Lutheria protesteerde natuurlijk, maar de scheidsrechter floot af en we pakten de set met 23-25'. Het betekende 4 belangrijke punten.