Geflatteerde nederlaag voor DWS

16 december 2018 om 12:24 Sport/sport

KOOTWIJKERBROEK De 23-11 nederlaag doet vermoeden dat DWS niks had in te brengen tegen VIKO. De uitslag (23-11) is echter zeer geflatteerd; tot de rust was DWS zelfs de betere ploeg. Het ontbrak de Kootwijkerbroekers echter aan doelpunten.

DWS was met goede moed naar Nieuwegein afgereisd en pakte direct een brutale 0-4 voorsprong. VIKO kwam iets terug, maar DWS behield het initiatief. ,,We hadden hen verdedigend waar wij hen hebben wilden. Het lukte echter niet om zelf uit te lopen'', analyseert coach Coen Hooijer. ,,We spraken af na rust aanvallend met meer lef te spelen, maar van het ene op het andere moment sloeg het om. Niks lukte meer en het lukte niet de vinger niet op de zere plek te leggen.''

Donderdag speelt DWS met ODIK tegen China, om zich in het nieuwe jaar te richten op twee degradatieduels.

Doelpuntenmakers: Elske Schonewille 3, Davitha van de Kuilen 2, Kees van de Kuilen 2, Hilde Lozeman 1, Bernard Schut 1, Bas Lagerweij 1, Gertjan Davelaar 1.