Afbeelding
Pauw Media

Otterlo geeft VV Barneveld in streekderby geen kans

15 december 2018 om 20:26 Sport/sport

BARNEVELD In een matige wedstrijd kwam een gemakkelijker voetballend Otterlo, mede door een benutte strafschop, voor de rust op een 0-2 voorsprong. Na de rust werd het voetbal steeds slechter en viel in de 80e minuut de definitieve beslissing.

Voor de rust ging de wedstrijd redelijk gelijk op. Otterlo combineerde wat gemakkelijker, maar kon, evenals Barneveld, weinig kansen creëren. Een goede combinatie tussen Larsson van Dijk en Adem Sanli leverde in de 10e minuut wel een doelpunt op, maar de Barneveldse treffer werd wegens buitenspel geannuleerd. In de 23e minuut was hetzelfde tweetal opnieuw gevaarlijk, maar nu kon William Borgers nog net op tijd ingrijpen. In de 33e minuut zette Michiel Broekhuizen met een steekpass Robin Koning vrij voor doelman Remon de Vlieger, die kansloos werd gepasseerd; 0-1. Dat leek ook de ruststand te worden, maar in de 45e minuut werd een overtreding van Jessron Sahetapy op Ivo Bakker door de scheidsrechter bestraft met een strafschop, die Alvin Broekhuizen onberispelijk benutte; 0-2.

In de tweede helft was Otterlo aanvankelijk de betere ploeg. Op een voorzet van Sam Hazeleger schoot Ivo Bakker goed in, maar Remon de Vlieger tikte de bal nog net uit de hoek. Barneveld ging naarmate de tweede helft vorderde meer aanvallend spelen. In de 69e minuut voorkwam doelman Bas Pol op een inzet van Evert Haverkamp de aansluitingstreffer. Even later schoot Larsson van Dijk na een combinatie tussen Aynnick van Delen en Adem Sanli net naast. Nadat Bas Pol in de 75e minuut een omhaal van Adem Sanli uit de hoek had gehaald, viel in de 80e minuut de definitieve beslissing. Otterlo profiteerde van de ruimte achterin bij Barneveld. Robin Koning stuurde met een steekpass Sam Hazeleger weg en zijn voorzet werd door Ivo Bakker in het doel geschoven; 0-3. Een gevoelige nederlaag voor Barneveld, dat in de 87e minuut tot overmaat van ramp Adem Sanli van het veld gestuurd zag worden.