Afbeelding
Ede Stad

Advendo'57 weet niet te profiteren van een man meer

15 december 2018 om 17:49 Sport/sport

EDERVEEN Voor de vierde keer op rij wist Advendo'57 niet te winnen. Ondanks dat het bijna een uur lang een man meer had, werd het 1-1 gelijk tegen Zwart Wit'63.

Een klein half uurtje na de wedstrijd had Jan Fluit het nog steeds koud. ,,Nee, van de wedstrijd heb ik het ook niet warm gekregen. Het fysiek sterke Zwart Wit was een moeilijke tegenstander. Over de hele wedstrijd was een puntendeling verdiend. Zeker als je lange tijd met een man meer speelt, hadden wij meer kansen moeten creëren.''

,,De eerste helft was redelijk van onze kant. Wij waren de iets bovenliggende ploeg. Rik Kelderman, Nico van Roekel en Jaap van Doorn (paal) hadden de kansen. Ik vond wel dat wij te weinig voor de voetballende oplossing kozen. De lange bal werd te snel gehanteerd.'' Al na een minuut of twintig was een speler van Zwart Wit vanwege een slaande beweging met rood van het veld gezonden.

Na de rust leek het toch goed te komen voor Advendo. Nadat hij kort daarvoor nog had gemist, maakte Jaap van Doorn de 1-0. ,,Net over het uur werd een vrije trap door Zwart Wit ineens in de kruising geschoten. Dat betekende de gelijkmaker. En Nico van Roekel (op archief foto) kreeg zijn tweede gele kaart wegens praten. Volgens Nico zelf was het iemand anders geweest. Het was dus ook qua spelers gelijk.''

,,In de slotfase kon het alle kanten op. De beste kansen waren nog voor Zwart Wit. Doelman Django Donker pakte nog een paar ballen. De 1-1 was dan ook terecht. Maar eigenlijk hadden wij gewoon die 1-0 over de streep moeten trekken'', sloot de toch wel balende Jan Fluit af.