Afbeelding
Wouter van Dijk

Saxofoonklanken bij Kunstpaviljoen Torenplein

14 november 2018 om 09:05 Uit-cultuur/nieuws

BARNEVELD Bezoekers van het Kunstpaviljoen aan het Torenplein in Barneveld werden dinsdagavond getrakteerd op saxofoonklanken. Het zevenkoppige Barneveldse saxofoonensemble Strax bracht verschillende stukken van onder anderen Johann Sebastian Bach en Arturo Márquez ten gehore. Het onlangs opgerichte ensemble komt voort uit saxofoonorkest Saxus van muziekschool Barneveld.

Het Kunstpaviljoen, een initiatief van Stichting Kunstcollectief Barneveld, staat tot en met zaterdag op het plein. Dit in het kader van de derde editie van de Kunstweek in Barneveld. Onder de voet van de oude toren vinden in en rondom twee glazen containers verschillende culturele activiteiten plaats. Kunstenaars zijn er elke dag van 9.00 tot 21.00 uur aan het werk. 

Donderdagochtend houdt de Barneveldse bibliotheek er een voorleesochtend voor peuters, van 9.30 tot 10.30 uur. Donderdagmiddag om 16.00 uur treedt kinderkoor De Vuurpijl uit Barneveld op. Vrijdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur bespeelt beiaardier Boudewijn Zwart het carillon van de Grote Kerk. Theaterwerkplaats Momo uit Ederveen vertoont die dag enkele korte films in het paviljoen. 

Zaterdagochtend om 10.00 uur wordt de nieuwe dorpsdichter gepresenteerd door wethouder André van de Burgwal en volgt een muziekoptreden van gitarist René van Opstal van de Barneveldse muziekschool. De kunstweek wordt zaterdagmiddag om 16.00 uur afgesloten met een dansvoorstelling van Jazz Dance Yvon Tomasoa.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie