Afbeelding
n.v.t.

Hoogwaardige poedercoatings bij Vesticoat

31 oktober 2018 om 17:30 Advertorial_2

BARNEVELD In de werkplaats van Vesticoat aan de Gildeweg in Barneveld is de poedercoatinstallatie waarmee metalen worden voorzien van een poedercoating volop in bedrijf. „Eigenlijk draaien we nog maar een paar maanden, maar de gang zit er goed in", zegt mede-eigenaar Elbert van Hierden als hij samen met bedrijfsleider Nico van den Brink laat zien hoe het coatingproces in zijn werk gaat.

„Eerst worden de producten die moeten worden voorzien van een coating vakkundig en zorgvuldig gereinigd", legt Nico uit. „Dat is nodig om de uiteindelijke coating optimaal te laten hechten. Alle metalen worden chemisch voorbehandeld. Met het fosfateren worden de metalen onderdelen ontvet en voorzien van een hechtingslaag ter verbetering van de corrosiebestendigheid."

„In de volgende stap van het proces worden een of meer lagen coating aangebracht. Daarna gaat het product in de oven waar het wordt afgebakken, zoals wij dat noemen", vervolgt Nico. „Door de hoge temperatuur smelt het poeder en vormt het een sterke corrosiewerende laag met een esthetische uitstraling."

POEDERCOATINSTALLATIE Elbert is eigenaar van een staalbewerkingsbedrijf en speelde al een tijdje met het idee om zelf het coatingproces te gaan uitvoeren. „Vaak is het coaten het sluitstuk van het staalwerk", zegt hij. „Daarom wilden we dat niet langer uitbesteden, maar in eigen beheer doen."

Ruim een half jaar geleden voegde hij de daad bij het woord, richtte hij met zijn broer Vesticoat op en kocht hij een poedercoatinsallatie met een oven van circa vijf meter lang. „Die hebben we kort na de bouwvakvakantie in gebruik genomen. Nu coaten we hier niet alleen onze eigen producten, maar hebben we ook capaciteit om werkzaamheden voor andere bedrijven uit te voeren."

Coatings kan Vesticoat aanbrengen in alle bekende RAL-kleuren. Ook is het in bijzondere gevallen mogelijk om aparte kleuren samen te laten stellen. Hoogglans, mat of met een lichte structuur, het kan allemaal bij Vesticoat. „En we zorgen dat de gecoate producten klaar staan voor vervoer."

Ongeveer een derde van de capaciteit gebruiken we zelf, aldus Elbert. "Dat betekent dat we nog ruimte hebben voor coatwerk van derden. Als geen ander weten we dat er altijd tijdsdruk staat op het coaten. Onze klanten verwachten, terecht, zorgvuldigheid en kwaliteit. Daar staan wij voor, want wij willen een betrouwbare en vakkundige partner zijn."

www.vesticoat.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie