Afbeelding
Eigen foto

Meesterkleermaker: maand lang korting

17 oktober 2018 om 17:30 Advertorial_2

VOORTHUIZEN „Vaak is het niet nodig om een jas weg te gooien als de rits kapot is. Meestal kan ik er voor 25 euro een nieuwe inzetten", stelt Lutfi Akpinar. Een nieuwe rits in een broek kost 12,50 euro. „Of ik kan de rits repareren. Dat kost vaak nog geen tientje. Steeds zoek ik naar de voordeligste oplossing voor de klant."

Sinds acht maanden is Lutfi (24) gevestigd in zijn atelier aan de Hoofdstraat in Voorthuizen. Daar verstelt hij niet alleen kleding, klanten kunnen ook bij hem terecht om hun schoenen te laten herstellen, om sleutels te laten maken en om kleding te laten stomen.

„Altijd wist ik al dat ik als zelfstandige wilde werken", vertelt hij. „Maar welke richting ik op zou gaan, daar had ik eerst geen idee van. Tot ik bij mijn oom in Harderwijk de gelegenheid kreeg om het vak van kleermaker in de praktijk onder de knie te krijgen. Toen wist ik dat daar mijn toekomst lag." Nog steeds helpt zijn leermeester hem bij moeilijke karweitjes. „Het geeft me de zekerheid dat ik altijd op hem terug kan vallen bij een ingewikkelde klus", zegt Lutfi.

TIJD VOOR DE KLANT Spijt van zijn beslissing om niet te kiezen voor de zekerheid van een vaste baan heeft Lutfi nog geen moment gehad, hoewel hij toegeeft dat het niet eenvoudig is om een nieuwe zaak vanaf de grond af op te bouwen. „Eigenlijk ben ik altijd aan het werk. Tegelijk geeft me dit veel vrijheid. En ik neem de tijd voor mijn klanten. Dat vind ik belangrijk en dat wordt gewaardeerd." Wie zich een nieuw kostuum wil laten aanmeten kan ook bij Lutfi terecht, hoewel dat volgens hem niet zo vaak voorkomt. „Het is een tijdrovend karwei en mensen moeten regelmatig naar mijn atelier komen om te passen. Daarom raad ik in dat geval altijd aan een jasje en een broek mee te nemen als voorbeeld. Dat scheelt een hoop tijd."

Inmiddels draait Lutfi zijn hand niet meer om voor een ongebruikelijke opdracht. Zo kwam er onlangs iemand in zijn atelier die hem vroeg of de Meesterkleermaker een autostoel kon bekleden. „Dat had ik nog nooit gedaan, maar het is gelukt en de klant is tevreden."

Vanaf vandaag geeft Lutfi vier weken lang 10 procent korting op alle kledingreparaties en op de stomerij. „Dat laatste doe ik niet zelf, maar mensen kunnen kun kleding hier brengen en na twee dagen schoon en wel weer ophalen."

Meesterkleermaker
Hoofdstraat 148
3781 AK Voorthuizen
Tel. 06-82656545

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie