Afbeelding
Pauw Media

Verhuisverhalen: 'We leven in een droom'

28 september 2018 om 11:22 Nieuws

VOORTHUIZEN Jan Dirk (52) en Lenie (42) Zonnenberg zijn sinds een kleine vier jaar de trotse eigenaar van een oud erf met monumentale bomen aan Den Akker in het buitengebied tussen Voorthuizen en Nijkerk. Hier staat een huis mét veranda en een boerderij uit 1933. Dit alles op een perceel van ruim 5.400 m2.

Linda van Maanen

,,We woonden toentertijd prima aan de Roelenengweg in Voorthuizen. Het was een mooi stekje. Maar wonen in het buitengebied in een oude boerderij was een droom", zegt Jan Dirk Zonnenberg. In al die jaren was Den Akker hem eigenlijk nooit opgevallen. Tot zijn oog op dit huis viel. ,,Die voorgevel vond ik zo gaaf. En die sfeer van dat boerderij-achtige en die grond sprak ons gelijk aan", blikt hij terug.

Het huis - waar ooit een gezin met veertien kinderen woonde - stond toen alleen nog niet te koop. Totdat Lenie Zonnenberg op een dag op Funda zag dat hun 'toekomstig droomhuis' ineens wel te koop stond. Ze belde direct met Drieklomp Makelaars. Er volgde rap een bezichtiging en ze deden een bod. ,,Heel even kwam ik terug op ons snelle bod. Ik dacht dat wij misschien toch té overhaast een bod hadden gedaan", zegt Jan Dirk. Toch kwam het al snel rond. Inmiddels hebben ze overigens hun vorige woning aan de Roelenengweg ook via de Drieklomp verkocht.

AFRIKAANSE BRAAI Aan het woonhuis uit de jaren zestig hebben ze niet erg veel veranderd. ,,Het was gewoon netjes en voldeed aan de eisen, maar was niet helemaal onze smaak. Té modern, terwijl wij van knus en landelijk houden. We hebben wel een kleine verbouwing gehad waarbij de oude, witte kunststof vensterbanken zijn bekleed met oud, donker hout. De voorgevel heeft een extra dimensie gekregen door de open houten gevelbekleding." 

De veranda heeft 'n volledige metamorfose ondergaan. Zo is er een Afrikaanse braai geplaatst. ,,De veranda is één van mijn favoriete plekjes. 's Ochtends vroeg met een dikke trui aan en een kop koffie geniet je echt van het prachtige uitzicht", aldus de vrouw des huizes. Voor Jan Dirk is, op zijn tijd, even liggen in de hangmat in de tuin ook erg fijn.

ALLE OPTIES OPEN De állergrootste klus ging in de aangrenzende boerderij zitten. Hier is hun bedrijf PartyZ gevestigd. Het resultaat is verbluffend mooi en sfeervol. Hier in een uitnodigende ambiance treffen Jan Dirk en Lenie alle voorbereidingen voor hun cateringactiviteiten, gaan aan de slag met streekproducten en geven er kookworkshops. ,,Wij zitten hier samen of met vrienden veel vaker dan in ons woonhuis. Gaan dan lekker bij de open haard zitten en drinken er een goede wijn bij. We wonen op een droomplek. Ja, we leven in onze droom", zegt Lenie. Toch sluiten ze niet uit om ooit nog eens te verkassen. ,,Alle opties staan open. Het kan maar zo ooit Thailand worden", zeggen ze dromend. Maar voorlopig woont het stel met heel veel plezier in dit stulpje in landelijk gebied en hebben hun handen vol aan het bedrijf.

Dit artikel wordt u aangeboden door Drieklomp Makelaars

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie