Jolanda, Lucas, Martin en Sophie in hun nieuwe woning.
Jolanda, Lucas, Martin en Sophie in hun nieuwe woning. Pauw Media

Verhuisverhalen: ´We wonen hier met veel plezier´

7 september 2018 om 08:54 Nieuws

BARNEVELD Martin (39) en Jolanda (38) Burgerhart en hun kinderen zijn onlangs verhuisd van hun woning aan de Plantagelaan met een perceeloppervlakte van maar liefst 1500m2 naar dit moderne huis aan het Hof van Callenbroeck met een perceel van 320m2. Een bewuste keuze.

Linda van Maanen

In 15 jaar tijd is dit nu ons vijfde huis, waarvan vier in Barneveld en één in Woudenberg. We zijn er voorlopig dus wel even klaar mee. We lieten ons vorige huis aan de Plantagelaan taxeren en daarna hebben we onze woning te koop gezet. We zien wel wat er gebeurt, dachten we. We hadden ook nog helemaal niks anders op het oog. In twee dagen was ons huis verkocht, zó snel ging het. Ons volgende huis zou in ieder geval een tuin en een garage moeten hebben én mocht niet in het buitengebied staan. Dat laatste vindt vooral Jolanda heel belangrijk. Als kind moest ze zelf altijd ’s avonds in het donker gebracht en gehaald worden en dat wil ze onze kids niet aandoen´´, legt Martin Burgerhart uit.

VRIJE TIJD Ze kenden Andries Mulderij van Midden Nederland Makelaars al en toen er contact werd opgenomen ging het ineens allemaal heel snel. ,,Op een vrijdag kwam dit vrijstaande huis met vier slaapkamers aan het Hof van Callenbroeck in de stille verkoop. Op maandag gingen we kijken en op woensdagochtend was het al rond. Het hele traject is gewoon heel netjes en vlot verlopen´´, blikt het stel tevreden terug. Een groot pluspunt van deze woning uit 2014 is dat hij volledig instapklaar was. ,,Ik wilde heel graag een huis dat al ‘af’ was. Weet je, ik wil niet meer elke week bezig zijn met mijn huis. Dat je altijd maar moet klussen. Vrije tijd, genieten, een papa-dag én vakanties vinden we ook belangrijk. Mijn vader heeft altijd hard gewerkt. Jaren geleden is hij van een dak gevallen. Hij kreeg een dwarslaesie en zit in een rolstoel. Zoiets zet je wel aan het denken´´, zegt Martin die in het dagelijks leven Adviseur Onderhoud is bij Woonzorg Nederland.

METAMORFOSE ACHTERTUIN Binnen is het nodige schilderwerk uitgevoerd en zijn alle wanden gesausd. Ook is een nieuwe, eiken vloer van oude spoorbielzen gelegd. De open L-vormige keuken en moderne badkamer hebben ze zo gelaten. Vooral buiten is veel werk verricht. ,,In de achtertuin hebben we nieuwe graszoden laten leggen, een trampoline geplaatst en een nieuw terras aangelegd mét een veranda. Dit is een eigen ontwerp trouwens, de uitvoering ervan is uitbesteed aan een timmer- en een tuinman. Ook hebben we een poort aan de zijkant van het huis gemaakt. We willen graag nog een keer een carport met een lichtkoepel en openslaande deuren in de garage realiseren. Dat komt wel, we hebben geen haast. We genieten en zijn dankbaar voor hetgeen we hebben´´, aldus Jolanda en Martin.

THUISKOMEN Ze wonen er nog maar een paar maanden, maar de familie Burgerhart voelt zich al helemaal thuis. ,,Het vorige huis aan de Plantagelaan had misschien iets meer sfeer en nostalgie, maar we wonen nu ook echt met veel plezier. Voor de kinderen is het hier leuker en we zijn erg hartelijk ontvangen door de buren. Ze hebben nu meer kinderen om zich heen en kunnen heerlijk rustig buitenspelen. We hebben de kinderen op hun vertrouwde basisschool in De Burgt gelaten, want dat wilden ze zelf ook graag. En straks kunnen ze zo naar het JFC of De Meerwaarde´´, eindigt Jolanda. Zij werkt als pedagogisch medewerkster bij Kindcentra De Drieslag in Barneveld.

Dit artikel wordt u aangeboden door Midden Nederland Makelaars

De woning van de familie Burgerhart aan de Hof van Callenbroeck.
De achtertuin met trampoline en de nieuwe veranda.
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie