Jan en Sophia van de Beek genieten in Voorthuizen.
Jan en Sophia van de Beek genieten in Voorthuizen. Pauw Media

Verhuisverhalen: Landelijk en vrij wonen in Voorthuizen

31 augustus 2018 om 13:44 Nieuws

VOORTHUIZEN Ze huilden van blijdschap toen ze hoorden dat het gelukt was. Jan (61) en Sophia (57) van de Beek droomden er lang van om landelijk en vrij te wonen. Met dit sfeervolle huis aan de Lange Zuiderweg in Voorthuizen is een droom uitgekomen.

Linda van Maanen

Ik zeurde al zeker tien jaar aan Jan zijn hoofd dat ik weg wilde uit de woonwijk in Barneveld. Jan wilde graag in Barneveld blijven, ook vanwege zijn moeder toen. Ik droomde van een landelijk huis met weids uitzicht en zicht op paarden. Toen we een keer in Uddel huizen bekeken, was ook Jan om. Hij wilde toch vrij wonen. Op een ochtend om 5.30 uur zag ik dit huis op Funda. Een paar uur later belde Margreet Kap van Kap Makelaardij ons op voor ditzelfde huis uit 2011. Zij wist precies wat we zochten, kende ons budget en zei: ‘ík heb nu écht iets voor jullie’. We namen vrij van ons werk om de volgende dag te bezichtigen en waren gelijk zó ontzettend enthousiast. Dat uitzicht, écht prachtig! We boden dezelfde dag nog de vraagprijs, gingen er ook niet onder zitten. We huilden van blijdschap toen het rondkwam. We hadden nóóit gedacht dat we zoiets moois zouden kunnen krijgen´´, legt Sophia uit.

GEBRUIKTE SPULLEN Samen met de opnieuw thuiswonende dochter Rosa (25) en de honden Ziva, de Spaanse Babs en Roemeense Laantje genieten Jan en Sophia al 1,5 jaar met volle teugen van hun geschakelde woning, de grote overdekte veranda, het terras en de enorme tuin. ,,Wij pakken steeds weer wat anders aan. Tot nu toe hebben we één binnenmuur groen geverfd, de schuur vergroot, een kippenschuur en houten loopplanken gemaakt én de treden van de buitentrap verlaagd´´, vertelt Jan die van beroep stanser is in Nijkerk. ,,Wij zijn ook geen mensen, die een dure designkeuken willen bijvoorbeeld. We hebben veel gebruikte spullen van Marktplaats en van familie´´, aldus Sophia. Ze wil wel graag de donkerrode keukenkastjes een andere kleur geven, maar verder voldoet de keuken met groot fornuis prima. En de plavuizen op de begane grond zijn in de winter wel erg koud, dus daar moet ook nog iets mee. ,,Er is best veel wind hier. In de winter ril je van de kou, daar moesten we erg aan wennen´´, vult Jan aan. Haar grootste ambitie is om over een paar jaar een Bed & Breakfast in de hobbyruimte/kantoor te maken. ,,Als ik straks met pensioen ga, wil ik iets om handen hebben. Het lijkt me erg leuk om dan gasten te ontvangen´´, zegt de vrouw des huizes. Sophia werkt nu als cateringmanager in Amersfoort.

SCOOTMOBIEL Volgens het echtpaar verklaarden veel mensen hen toentertijd voor gek. ,,Wat moet je toch op je zestigste met zo’n groot perceel van maar liefst 1250 m2 zeiden ze. Dan zeg ik: ‘gewoon lekker aanrommelen’. Er is hier namelijk altijd wel iets te doen. In onze vorige hoekwoning zag ik mezelf niet oud worden. Hier wel. Ik krijg er gewoon weer kippenvel van als ik zeg hoe geweldig het hier is. Straks kan ik met mijn scootmobiel zo naar de kippetjes rijden. De handige loopplank is al klaar, alleen een pad naar het kippenhok ontbreekt nog´´, lacht Jan. Een andere hobby van Jan is het houden van Koikarpers. De verhuizing van zijn geliefde vissen had nog veel voeten in de aarde, maar ook dat is prima gelukt.

Dit artikel wordt u aangeboden door Kap Makelaardij

Het huis staat op een perceel van 1250 vierkante meter.
Jan van de Beek: ,,Ik krijg er gewoon weer kippenvel van als ik zeg hoe geweldig het hier is.´´
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie