Manueeltherapeut Remco Ridder heeft zich gespecialiseerd op de behandeling van de wervelkolom, de bron van veel klachten.
Manueeltherapeut Remco Ridder heeft zich gespecialiseerd op de behandeling van de wervelkolom, de bron van veel klachten. Eigen foto

Manueeltherapeut Remco Ridder is terug

Advertorial_2

BARNEVELD Ruim een jaar geleden begon manueeltherapeut Remco Ridder in zijn woonplaats Terschuur voor zichzelf, nadat hij acht jaar bij een grote fysiopraktijk in Barneveld had gewerkt. Nu is hij weer terug. Sinds kort werkt hij vanuit zijn eigen praktijkruimte aan de Anthonie Fokkerstraat 11b.

„Ongeveer 70 procent van mijn cliënten komt uit Barneveld”, zegt Remco. „En de overige 30 procent komt uit de regio. Daarom heb ik voor een meer centrale plek gekozen. Die is voor de meeste cliënten toch wat gemakkelijker te bereiken.” Persoonlijk contact vormt een belangrijk element van zijn behandelingen, licht Remco toe. „Iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal. Elke cliënt staat anders in het leven. Tijdens de behandelcyclus ontstaat een band. Dat vind ik een van de belangrijkste en meest interessante aspecten van mijn werk.”

SPORTERSKLACHTEN Als manueeltherapeut heeft Remco zich gespecialiseerd op met name de behandeling van de wervelkolom. „Daar ligt de bron van veel klachten”, legt Remco uit. „Als iemand bijvoorbeeld last heeft van zijn knie, ga ik op zoek naar de oorzaak en richt ik mij niet in eerste instantie op het bestrijden van de symptomen.”

„Zo zijn veel sportersklachten of bijvoorbeeld hoofdpijn ook vaak te herleiden naar bekken, nek of rug. Op die manier zie ik ook veel mensen die al jaren met klachten lopen, maar bij wie de oorzaak van de bewegingsproblemen nooit is achterhaald.”

Remco heeft zich ook toegelegd op de behandeling van baby’s met een voorkeurshouding (voorheen KISS). Ze overstrekken en huilen veel. Vroegtijdige behandeling kan fysieke problemen die later ontstaan voorkomen.

Naast zijn werk als manueeltheapeut houdt Remco, zelf enthousiast amateur wielrenner, zich met zijn bedrijf Velometric bezig met fietsmetingen. „Met mijn collega Martin Kelderman stel ik racefietsen en mountainbikes af op de gebruiker. Dit om de berijder zo optimaal mogelijk te positioneren op zijn fiets zodat comfort en prestaties hand in hand gaan. Vaak ontstaan lichamelijke klachten doordat de fiets niet goed is afgesteld. Dat kunnen we voorkomen door zorgvuldig naar de persoon en de fiets te kijken. (zie www.velometric.nl)

Meer weten over de onderwerpen die Remco noemt? In zes afleveringen van de rubriek 'De Specialist’ zal hij de komende weken nader ingaan op een aantal facetten van zijn werk.

www.manueletherapie-remcoridder.nl]

advertentie
advertentie