Manueel therapeut Remco Ridder.
Manueel therapeut Remco Ridder. ..

Pijnvrij op de racefiets en beter presteren? Meten is weten

Advertorial_1

BARNEVELD Fietsen is gezond. Toch hebben sportieve fietsers geregeld last van blessures. Een veelvoorkomende oorzaak is dat er (te) weinig aandacht is besteed aan de afstemming tussen fietser en fiets, zegt specialist Remco Ridder. Als 'bikefitter' en manueel therapeut heb ik meer dan tien jaar ervaring in het organiseren van maximaal zitcomfort op de racefiets en mountainbike. Het doel: pijnklachten voorkomen en prestaties bevorderen. Samen met collega Martin Kelderman hielp ik ruim tweeduizend wielrenners, mountainbikers en andere sportfietsers. Van profs tot toerfietsers. De kracht van onze aanpak? We combineren twee geavanceerde meetsystemen uit de wielerwereld met fysiotherapeutische kennis en kunde.

OPLOSSINGEN Fietsersklachten zijn onze specialiteit als fysiotherapeut. We stellen niet alleen de relevante diagnose, maar we kunnen de zaken ook oplossen. Dit doen we enerzijds door het afstellen van de fiets tijdens de fietsmeting en anderzijds door oplossingen aan te bieden in de vorm van behandelingen en adviezen.

LICHAMELIJK ONDERZOEK De fietsmeting duurt in totaal ongeveer twee uur en vindt plaats in mijn praktijk in Barneveld. Nadat we hebben kennisgemaakt volgt een lichamelijk onderzoek. We analyseren je specifieke lichamelijke kenmerken en onderzoeken eventuele klachten. Is er een lichamelijke oorzaak of is je fietspositie niet optimaal? Dat zal allemaal duidelijk worden.

FIETSPOSITIE Pedaal, zadel en stuur vormen de drie contactpunten met je fiets. De onderlinge afstemming bepaalt hoe je op je fiets komt te zitten. Het begint met de afstelling van de schoenplaatjes en terwijl jij meters maakt op de fietstrainer analyseren wij met geavanceerde apparatuur je fietspositie. Staat het zadel ver genoeg naar voren? Is de krachtlijn van voet naar zadel optimaal? Details maken het verschil. Door de afstelling van je fiets te finetunen, voorkomen we klachten. Hierdoor helpen we je ook aan een efficiënte fietsbeweging, waarbij je de geleverde arbeid maximaal omzet in snelheid. Hierbij speelt ook aerodynamica nog een rol.

VOOR WIE? De fietsmeting is zinvol voor alle sportieve fietsers die flink wat tijd op de fiets doorbrengen. Zeker met het oog op lichamelijke klachten of het voorkomen hiervan is een fietsmeting een waardevolle investering. En veel sportfietsers ervaren de meting ook als een interessant uitje. Na afloop krijgen we vaak leuke reacties, variërend van 'Een leuke, leerzame ervaring' tot 'Ik ben op een andere manier naar mijn sport gaan kijken'. Voor ons als bikefitters is dit de kroon op het werk.

Aangeboden door Manuele Therapie Remco Ridder Meer informatie over de fietsmetingen vind je op www.velometric.nl

advertentie
advertentie