Open zomeravond Zorgboerderij Eck-stra

30 mei 2023 om 09:52 Activiteiten Deel je nieuws

Open zomeravond Zorgboerderij Eck-stra en Eck-stra begeleiding

Op vrijdag 9 juni is er een open zomeravond van Zorgboerderij Eck-stra en Vera van Eck, een middag en avond vol met leuke activiteiten!

Er is voor iedereen wat te beleven. Zo is er een stormbaan, een speurtocht, zijn er sport- en spelactiviteiten in de sportzaal, kan er geknuffeld worden met konijnen en is er een rondleiding over de boerderij. Verder is er een markt waar spullen voor verschillende goede doelen verkocht worden. Ook voor de inwendige mens wordt gezorgd. U kunt bijvoorbeeld een kopje koffie komen drinken of een broodje knakworst komen eten. Daarnaast zullen zowel de begeleiders van Zorgboerderij Eck-stra en Eck-stra Begeleiding u graag meer vertellen en laten zien over wat zij doen. Ook is er de mogelijkheid tot bezichtiging van de nieuwe ruimtes die na de verbouwing in Januari in gebruik zijn genomen.

Op Zorgboerderij Eck-stra komen veel kinderen die wat extra begeleiding nodig hebben. Deze kinderen komen na schooltijd, op een vrije morgen of middag of op zaterdag op de boerderij. Ook komen er kinderen die niet of minder naar school gaan op de zorgboerderij. Door met elkaar allerlei activiteiten te doen, te spelen en te leren tijdens thema-momenten wordt er gewerkt aan het vergroten van sociaal en emotionele vaardigheden. Er is ook mogelijkheid voor individuele begeleiding of psychomotorische therapie.

Op de boerderij wordt ook dagopvang geboden voor jongeren en volwassenen. Door de omgang met de dieren, het werken in de tuin en de natuurlijke omgeving is Zorgboerderij Eck-stra een plek waar mensen tot rust kunnen komen, werkervaring op kunnen doen of een zinvolle dagbesteding kunnen hebben.  

Vera van Eck bied ouderbegeleiding en contextuele hulpverlening. Als het niet goed gaat met een kind, kan dat ingrijpend zijn voor ouders en het hele gezin. Tijdens de ouderbegeleiding wordt er samen gekeken wat helpend is. Thema’s die vaak voorbij komen zijn: vragen over opvoeding, leren omgaan met een kind dat ‘anders’ is en het onderzoeken van mogelijkheden voor ondersteuning vanuit de omgeving.

Altijd al nieuwsgierig geweest hoe het eruit ziet op een zorgboerderij? Bent u op zoek naar passende zorg voor uw kind? Ben je een zorgprofessional en wil je graag met ons kennismaken? Van harte welkom! De open zomeravond is op vrijdag 9 juni 2023 van 14.30-20.30 uur, Scharrenburgersteeg 16 in Lunteren. Kijk voor meer informatie: www.eck-stra.nl of www.eck-strabegeleiding.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie