De hockeysters van MHCB hadden een druk speelweekend, met winst én verlies.
De hockeysters van MHCB hadden een druk speelweekend, met winst én verlies. ERIK van t LAND

Opnieuw ‘net niet’ voor dames MHCB

3 oktober 2022 om 12:11 Hockey

BARNEVELD De hockeydames van Barneveld hebben een wisselend weekend achter de rug. In het bekertoernooi was er winst, de competitiewedstrijd ging verloren.

In de Silvercup-wedstrijd werd er met 3-1 gewonnen in Haarlem tegen Saxenburg. Doelpuntenmakers aan de kant van de Barnevelders waren Danique Rijken (tweemaal) en Meas Vos.

FYSIEK Het was met name een fysiek duel in dit bekertoernooi. Wellicht had dit ook zijn weerslag op zondag.

Die dag speelden de dames dichter bij huis. In Spitsbergen (Veenendaal) startten zij de wedstrijd met veel vertrouwen na hun winst op vrijdag. In de eerste twee kwarten creëerden de dames van Barneveld veel kansen, maar viel er geen doelpunt. De dames van Spitsbergen bereikten ook een aantal keer de cirkel en behaalden strafcorners. Deze werden allemaal onschadelijk gemaakt door de hockeysters uit Barneveld.

STRAFCORNER In het derde kwart haalde Spitsbergen opnieuw een strafcorner die ze wisten te benutten; 0-1. De Barneveldse dames lieten zich niet makkelijk uit het veld slaan en haalden een strafcorner die werd geraakt door Meas Vos; 1-1. Hier lieten ze het niet bij zitten, aan het einde van het derde kwart kon invalster en voormalig dames 1-speelster Jasmijn Schreurs de bal het doel intikken; 1-2.

De dames van Barneveld hadden een duidelijke taak tijdens het laatste kwart. De bal binnen de ploeg houden en op die manier de winst binnenslepen. Dit werd ze niet makkelijk gemaakt.

Desondanks lieten de dames zich niet uit het veld slaan en betraden ze nog een aantal keer de cirkel van hun tegenstander, maar helaas voor de blauwzwarten zonder resultaat. In de laatste minuten kreeg Spitsbergen nog meerdere strafcorners. De laatste van de wedstrijd eindigde in een strafbal na wat chaos op de doellijn.

TELEURSTELLEND De wedstrijd eindigde in een teleurstellende 3-2 waardoor de punten opnieuw net niet meegingen naar sportpark Oosterbos. ,,We hebben geknokt en gestreden, we mogen trots zijn op de wedstrijd die we hebben neergezet”, zei coach Sjors Huppelschoten.