PREMIUM ARTIKEL

Beperkte overheidssteun gemeentelijke sportclubs

Corona
Foto: Gerwin van Luttikhuizen
23 jul 2020, 12:15
SDV Barneveld deed een beroep op de steunmaatregel NOW en kreeg bijna €13.000 uitgekeerd.
SDV Barneveld deed een beroep op de steunmaatregel NOW en kreeg bijna €13.000 uitgekeerd.
BARNEVELD

De gemeentelijke en regionale sportverenigingen hebben in beperkte mate gebruik gemaakt van de NOW-regeling van de overheid. Slechts zeven voetbalclubs vroegen en kregen een bijdrage in de loonkosten voor de periode van maart tot en met mei. Van de overige sportclubs in de gemeente Barneveld komt alleen LTC Barneveld voor op de deze week gepresenteerde lijst van het UWV.

Voetbalvereniging SDV Barneveld kreeg een bedrag van €12.879,- om de lonen in de eerste drie maanden van de corona-crisis door te kunnen betalen. Opvallend is dat de Barneveldse eersteklasser daarmee meer steun vroeg en kreeg dan bijvoorbeeld GVVV. De Veenendaalse club uit de tweede divisie kreeg een steunpakket van €12.537.

Ook VVOP, VV Stroe, Rood Wit '58, Scherpenzeel, Woudenberg en Renswoude deden een beroep op de noodhulpregeling. VVOP kreeg €9474,-. De penningmeester van Woudenberg kon een vergelijkbaar bedrag bijschrijven (€9816). Voor Scherpenzeel kwam er €7254,- beschikbaar om de spelers en stafleden te kunnen betalen. Renswoude kreeg ruim 4000 euro uitgekeerd. Voor Stroe (€1674,-) en Rood Wit (€786) waren de bedragen aanzienlijk lager.
De voetbalclubs VV Barneveld, Terschuurse Boys, Veluwse Boys, SDS, Otterlo, Advendo, Lunteren, Valleivogels en Achterveld hebben geen aanvraag voor noodhulp ingediend.
Ook de overige sportverenigingen, op één uitzondering na, uit de gemeente Barneveld komen niet voor op de lijst. De enige uitzondering is LTC Barneveld. De tennisvereniging kreeg een bedrag van €12.843,- als steunmaatregel uitgekeerd.

Op de lijst die het UWV (Uitvoerder van de sociale werknemersverzekeringen) openbaar heeft gemaakt staan alle bedrijven en verenigingen of instanties die gebruik hebben gemaakt van de NOW-regeling, die gold van maart tot met mei. Op die lijst staat welk bedrag elk bedrijf heeft ontvangen.
Bijna 140.000 bedrijven en verenigingen hebben gebruik..


advertentie